Suroviny
- bílý chleba typu ciabatta nakrájený na krajíčky 1/2 bochníčku (asi 120 g)
- kuřecí prsa bez kůže a kosti, rozkrojená na 4 plátky 500 g
- česnek podle chuti, rozdrcený
- čerstvá nebo sušená majoránka nebo petrželka, nasekaná
- anglická slanina nakrájená na proužky 200 g
- nepříliš natvrdo uvařená vejce nakrájená na klínky 2 ks
- srdíčka římského salátu, lístky propláchnuté 2 ks
- avokádo nakrájené na plátky 1 ks
- hoblinky parmazánu 1 hrst
Zálivka
- Řecký jogurt 200 ml
- Olivový olej 1 lžíce
- česnek, rozdrcený 2 stroužky
- ančovičky, rozetřené na kašičku 2 filátka
- šťáva z 1/2 citronu
- čerstvě nastrouhaný parmazán 3 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Gril v troubě nebo grilovací pánev rozehřejte na středně vysokou teplotu. Krajíčky chleba zakapané olivovým olejem opečte dozlatova. Plátky masa potřete rozdrceným česnekem a nesekanými bylinkami a na troše olivového oleje je osmažte také dozlatova, nejlépe v grilovací pánvi. Maso dejte stranou na teplo a ve stejné pánvi nechte vyškvařit slaninu dokřupava.
- Na zálivku prošlehejte jogurt, olej, česnek, ančovičky, citronovou šťávu a parmazán. Podle chuti zálivku osolte a opepřete a znovu prošlehejte. V míse zlehka promíchejte natrhané listy salátu s kousky kuřete a slaniny, půlkami vajec, plátky avokáda, parmazánu a kousky chleba. Přelijte zálivkou a podávejte.