návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát Caesar s vejci a avokádem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Salát Caesar s vejci a avokádem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Salát Caesar s vejci a avokádem
Tenhle salát je co do přesné přípravy a přítomnosti masa zdrojem mnohých polemik, ale faktem zůstává, že je už po desetiletí jedním z nejoblíbenějších „obědových“ salátů a poskytuje i velký prostor pro fantazii – tak se do něj pusťte!

Postup

  1. Gril v troubě nebo grilovací pánev rozehřejte na středně vysokou teplotu. Krajíčky chleba zakapané olivovým olejem opečte dozlatova. Plátky masa potřete rozdrceným česnekem a nesekanými bylinkami a na troše olivového oleje je osmažte také dozlatova, nejlépe v grilovací pánvi. Maso dejte stranou na teplo a ve stejné pánvi nechte vyškvařit slaninu dokřupava.
  2. Na zálivku prošlehejte jogurt, olej, česnek, ančovičky, citronovou šťávu a parmazán. Podle chuti zálivku osolte a opepřete a znovu prošlehejte. V míse zlehka promíchejte natrhané listy salátu s kousky kuřete a slaniny, půlkami vajec, plátky avokáda, parmazánu a kousky chleba. Přelijte zálivkou a podávejte.

PRIMA TIP: Původní salát Caesar vytvořil v mexické Tijuaně italský restauratér Caesare Cardini ve 20. letech minulého století stylem z nouze ctnost – zásoby restaurace byly totiž vypleněné po oslavách státního svátku. Jeho základními stavebními kameny jsou římský salát, vejce s lehce tekutými žloutky, opečený chléb, ančovičky a parmazán (Caesare byl Ital); vše další už je přídavkem zhruba 80. let minulého století, kdy byl tento majestátní salát znovuobjeven.

Salát Caesar s vejci a avokádem  Foto: Salát Caesar s vejci a avokádem; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Související témata: Malá jídla , Americká kuchyně