návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec

Hodnoceno: 0x
2–3 porce
do 30 minut
Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec
Francouzská omáčka gribiche (čti gribiš) je majonézová omáčka, jejíž základ tvoří uvařené žloutky smíchané s hořčicí a posléze vyšlehané s olejem do hladké emulze. Dochucení je celkem výrazné, používají se kapary, čerstvé bylinky a také nasekané uvařené bílky. Tuto omáčku servírujte ke grilované zelenině, roastbeefu nebo rybě.

Postup

  1. Oloupaná vejce rozpulte, žloutky vyjměte a dejte do misky. Rozetřete je vidličkou dohladka, osolte, opepřete, přilijte vinný ocet a promíchejte. Pomalu postupně velmi malým pramínkem přilévejte olej a zašlehávejte metličkou, až vznikne hladká emulze.
  2. Poté přimíchejte hořčici, worcester, najemno nasekané kapary, na malé kostičky nakrájenou okurku, nadrobno nasekané bílky a nasekané čerstvé bylinky.
  3. Podávejte se zeleným chřestem – odkrojte tuhé konce, případně oloupejte škrabkou spodní třetinu pazochů, pokud je chřest silný. Chřest vařte 3–5 minut v osolené vodě nebo ho na lžíci oleje restujte asi 5 minut na pánvi s trochou soli a pepře.
Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Zelený chřest s omáčkou gribiche z vařených vajec

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: Malá jídla , Francouzské kuchyně