návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

S Klárou v kuchyni: Zelené jarní rizoto

3 porce
do 30 minut
S Klárou v kuchyni: Zelené jarní risotto
S Klárou v kuchyni: Zelené jarní risotto Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni
Italské rizoto je vděčné jídlo. Stačí mít v zásobě tu správnou rýži a během půlhodiny z ní snadno vykouzlíte velmi uspokojivý pokrm. Využijte sezonní suroviny a zkuste třeba tohle krásně zelené rizoto s pórkem, hráškem a špenátem. A pokud ho chcete ještě výraznější, přidejte medvědí česnek!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte slaninu nakrájenou na malé kostičky a nadrobno nasekaný propraný pórek.
  2. Když je slanina opečená a pórek měkký, přisypte rýži a minutu ji restujte, až budou všechna zrnka obalená tukem a lehce zprůsvitní.
  3. Do kastrolu přilijte bílé víno a za stálého míchání nechte odvařit, až se vsákne do rýže.
  4. Poté začněte postupně podlévat horkým (!) vývarem (v nouzi stačí horká voda). Vždy podlijte jednou sběračkou a za častého míchání nechte vařit, až se vsákne do rýže. Teprve potom přilijte další vývar. 
  5. Mezitím v mixéru rozmixujte propraný špenát a hrst povoleného hrášku s 50 ml vody na téměř hladkou pastu.
  6. Když je rýže uvařená al dente (na skus), což trvá asi 16–20 minut, dochuťte rizoto solí a pepřem, přidejte velkou hrst mraženého hrášku, rozmixovanou zelenou pastu, plátky másla a nastrouhaný parmazán.
  7. Servírujte horké s vejcem (může být zastřené nebo vařené 7 minut a oloupané).
Reklama

PRIMA TIP: Výraznou chuť získáte, pokud se spolu špenátem nebo místo něj použijete medvědí česnek.

S Klárou v kuchyni: Zelené jarní rizoto
S Klárou v kuchyni: Zelené jarní rizoto
Klára Michalová - @sklarouvkuchyni

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: s Klárou v kuchyni , risotto , Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama