Suroviny
- kuřecí čtvrtky 4 ks
- máslo
- šalvěj (čerstvá )
- uzená paprika (mletá )
- cherry rajčata 150 g
- uzená slanina 100 g
- cibule (velké ) 2 ks
- česnek 3 stroužky
- bílé víno (suché ) 100 ml
- jasmínová rýže (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 180 stupňů.
- Mezitím ze všech stran osolte kuřecí čtvrtky. Uvolněte kůži a vložte pod ní plátek másla a lístek čerstvé šalvěje. Maso dejte do pekáče a poprašte uzenou paprikou.
- Okolo rozhoďte celá cherry rajčata, uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, cibule nakrájené na tenké klínky, česnek na silnější plátky a lístky šalvěje nasekané nahrubo.
- Podlijte bílým vínem a přidejte ještě dva plátky másla. Pekáč vložte do trouby a pečte 30 minut bez dozoru. Poté pečte dalších 30 minut, každých 10 minut maso podlijte vypečenou šťávou. Pokud chcete více šťávy, můžete přilít ještě trochu horké vody.
- Podávejte s jasmínovou rýží.
PRIMA TIP: Místo rýže můžete podávat i s bramborami, které upečete společně s kuřetem. Nebojte se přidat i další zeleninu, hodí se kořenová (mrkev, pastinák, celer), výborná je také hlíva ústřičná na proužky.