Suroviny
- mladé lístky bršlice 50 g
- extra panenský olivový olej 100 ml
- čerstvě nastrouhaný parmazán 1 velká hrst
- česnek, nasekaný 1 stroužek
- nasucho opražená slunečnicová semínka 2 lžíce
- studená voda 50 ml
- sůl 1 větší špetka
Postup přípravy
- Mladé lístky bršlice pořádně properte ve studené vodě a poté je důkladně osušte, nejleépe v odstředivce.
- Do mixéru dejte bršlici, parmazán, semínka, česnek, sůl, vodu a půlku oleje. Rozmixujte najemno a poté postupně přidávejte další olej.
- Pesto přendejte do skleničky a navrch nalijte ještě vrstvičku oleje, aby pesto nezhnědlo.
- Vmíchejte do horkých těstovin, ozdobte dalším parmazánem a semínky, můžou být i piniové.
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice Zdroj: Klára Michalová