Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice
Bršlice kozí noha je úporný plevel a postrach každého zahrádkáře. Málokdo ale ví, že je to bylina jedlá, a dokonce velmi zdravá. Využijte krátkého období, kdy jsou lístky ještě mladé a křehké a použijte je v kuchyni. Můžete je sekat na brambory, do omelety nebo je přidat do karbanátků. Anebo si z mladých lístků připravte pesto na těstoviny.
do 10 minut
6–8 porcí
Suroviny (6–8 porcí)
- mladé lístky bršlice 50 g
- extra panenský olivový olej 100 ml
- čerstvě nastrouhaný parmazán 1 velká hrst
- česnek, nasekaný 1 stroužek
- nasucho opražená slunečnicová semínka 2 lžíce
- studená voda 50 ml
- sůl 1 větší špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mladé lístky bršlice pořádně properte ve studené vodě a poté je důkladně osušte, nejleépe v odstředivce.
- Do mixéru dejte bršlici, parmazán, semínka, česnek, sůl, vodu a půlku oleje. Rozmixujte najemno a poté postupně přidávejte další olej.
- Pesto přendejte do skleničky a navrch nalijte ještě vrstvičku oleje, aby pesto nezhnědlo.
- Vmíchejte do horkých těstovin, ozdobte dalším parmazánem a semínky, můžou být i piniové.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))