Suroviny
- bršlice kozí noha (mladé lístky ) 50 g
- extra virgin olivový olej 100 ml
- strouhaný parmazán (čerstvě nastrouhaný ) 1 velká hrst
- česnek (nasekaný) 1 stroužek
- slunečnicová semínka (nasucho opražená ) 2 lžíce
- voda (studená ) 50 ml
- sůl 1 větší špetka
Postup přípravy
- Mladé lístky bršlice pořádně properte ve studené vodě a poté je důkladně osušte, nejleépe v odstředivce.
- Do mixéru dejte bršlici, parmazán, semínka, česnek, sůl, vodu a půlku oleje. Rozmixujte najemno a poté postupně přidávejte další olej.
- Pesto přendejte do skleničky a navrch nalijte ještě vrstvičku oleje, aby pesto nezhnědlo.
- Vmíchejte do horkých těstovin, ozdobte dalším parmazánem a semínky, můžou být i piniové.
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 2 Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 3 Zdroj: Klára Michalová