S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice

Moje hodnocení
1x

Bršlice kozí noha je úporný plevel a postrach každého zahrádkáře. Málokdo ale ví, že je to bylina jedlá, a dokonce velmi zdravá. Využijte krátkého období, kdy jsou lístky ještě mladé a křehké a použijte je v kuchyni. Můžete je sekat na brambory, do omelety nebo je přidat do karbanátků. Anebo si z mladých lístků připravte pesto na těstoviny.

6 porcí
10 minut

Suroviny

  • mladé lístky bršlice 50 g
  • extra panenský olivový olej 100 ml
  • čerstvě nastrouhaný parmazán 1 velká hrst
  • česnek, nasekaný 1 stroužek
  • nasucho opražená slunečnicová semínka 2 lžíce
  • studená voda 50 ml
  • sůl 1 větší špetka

Postup přípravy

  1. Mladé lístky bršlice pořádně properte ve studené vodě a poté je důkladně osušte, nejleépe v odstředivce.
  2. Do mixéru dejte bršlici, parmazán, semínka, česnek, sůl, vodu a půlku oleje. Rozmixujte najemno a poté postupně přidávejte další olej.
  3. Pesto přendejte do skleničky a navrch nalijte ještě vrstvičku oleje, aby pesto nezhnědlo.
  4. Vmíchejte do horkých těstovin, ozdobte dalším parmazánem a semínky, můžou být i piniové.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty