S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice
Zdroj:
Klára Michalová
Bršlice kozí noha je úporný plevel a postrach každého zahrádkáře. Málokdo ale ví, že je to bylina jedlá, a dokonce velmi zdravá. Využijte krátkého období, kdy jsou lístky ještě mladé a křehké a použijte je v kuchyni. Můžete je sekat na brambory, do omelety nebo je přidat do karbanátků. Anebo si z mladých lístků připravte pesto na těstoviny.
Postup přípravy
-
Mladé lístky bršlice pořádně properte ve studené vodě a poté je důkladně osušte, nejleépe v odstředivce.
-
Do mixéru dejte bršlici, parmazán, semínka, česnek, sůl, vodu a půlku oleje. Rozmixujte najemno a poté postupně přidávejte další olej.
-
Pesto přendejte do skleničky a navrch nalijte ještě vrstvičku oleje, aby pesto nezhnědlo.
-
Vmíchejte do horkých těstovin, ozdobte dalším parmazánem a semínky, můžou být i piniové.
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 2
Zdroj:
Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 3
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Divoké pesto z bršlice 3
Zdroj:
Klára Michalová