Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s ajvarem
Suroviny (4 porce)
- brynza 125 g
- nízkotučný tvaroh 250 g
- majonéza 1 lžíce
- ajvar jemný 3 lžíce
- uzená paprika 1 lžíce
- pálivá paprika 1/2–1 lžička podle chuti
- sůl
- jarní cibulka 1 ks
- malá červená cibule 1 ks
- kyselé okurky 2 ks
Postup
- Do větší mísy dejte brynzu a rozmačkejte ji vidličkou. Pak přidejte tvaroh, majonézu a ajvar.
- Dochuťte solí, uzenou a pálivou paprikou podle chuti.
- Přimíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli a kyselé okurky.
- Vše pořádně promíchejte a mažte na dobrý kváskový chleba.
PRIMA TIP: Ajvar je balkánská čalamáda z pečených paprik, kterou koupíte už hotovou. Na výběr je jemný ajvar nebo ostrý. Pokud použijete do pomazánky ten ostrý, můžete vynechat pálivou papriku. Obdobnou čalamádu dělají i v Bulharsku – v obchodech ji najdete pod názvem ljutěnice a můžete ji klidně použít místo ajvaru.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))