Pikantní brynzová pomazánka s ajvarem

Moje hodnocení
10x

Receptů na pomazánky není nikdy dost! Pokud rádi zkoušíte nové kombinace, doporučuji k ochutnání tuhle chuťově výraznou variaci z ovčí brynzy, kterou překvapivě dochutí paprikový ajvar.

4 porce
10 minut
slovenská

Suroviny

  • brynza 125 g
  • nízkotučný tvaroh 250 g
  • majonéza 1 lžíce
  • ajvar jemný 3 lžíce
  • uzená paprika 1 lžíce
  • pálivá paprika 1/2–1 lžička podle chuti
  • sůl
  • jarní cibulka 1 ks
  • malá červená cibule 1 ks
  • kyselé okurky 2 ks

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte brynzu a rozmačkejte ji vidličkou. Pak přidejte tvaroh, majonézu a ajvar.
  2. Dochuťte solí, uzenou a pálivou paprikou podle chuti.
  3. Přimíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli a kyselé okurky.
  4. Vše pořádně promíchejte a mažte na dobrý kváskový chleba.

PRIMA TIP: Ajvar je balkánská čalamáda z pečených paprik, kterou koupíte už hotovou. Na výběr je jemný ajvar nebo ostrý. Pokud použijete do pomazánky ten ostrý, můžete vynechat pálivou papriku. Obdobnou čalamádu dělají i v Bulharsku – v obchodech ji najdete pod názvem ljutěnice a můžete ji klidně použít místo ajvaru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty