Suroviny
- středně velké brambory 2 ks
- mrkev 1 ks
- čedar 100 g
- jarní cibulka 2 ks
- vejce 4 ks
- špaldová hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
- sůl
- kurkuma 1 lžička
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- řepkový olej na smažení
- drcené chilli
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
- Do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a mrkev, poté nahrubo nastrouhejte i čedar. Přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, mouku, sůl, kurkumu a mletý římský kmín. Směs dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát.
- Na nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a dejte na něj třetinu směsi. Opečte dozlatova, placku otočte a spodní stranou naběračky udělejte uprostřed placky mělký důlek. Vyklepněte do něj vejce, poprašte drceným chilli a pánev přikryjte poklicí nebo alobalem. Zmírněte oheň a nechte péct asi 5 minut, až ztuhne bílek a bramborák bude zespoda opečený.
- Přendejte na talíř, posypte nasekaným koriandrem a stejně udělejte i další dvě placky.
S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem Zdroj: Klára Michalová