Suroviny
- brambory (středně velké ) 2 ks
- mrkev 1 ks
- čedar 100 g
- vejce 4 ks
- špaldová hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
- kurkuma 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- řepkový olej (na smažení)
- chilli (drcené )
- koriandr (čerstvý )
- sůl
Postup přípravy
- Do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a mrkev, poté nahrubo nastrouhejte i čedar. Přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, mouku, sůl, kurkumu a mletý římský kmín. Směs dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát.
- Na nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a dejte na něj třetinu směsi. Opečte dozlatova, placku otočte a spodní stranou naběračky udělejte uprostřed placky mělký důlek. Vyklepněte do něj vejce, poprašte drceným chilli a pánev přikryjte poklicí nebo alobalem. Zmírněte oheň a nechte péct asi 5 minut, až ztuhne bílek a bramborák bude zespoda opečený.
- Přendejte na talíř, posypte nasekaným koriandrem a stejně udělejte i další dvě placky.
S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem 2 Zdroj: Klára Michalová