S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem

Moje hodnocení
3x

Těžko hledat někoho, kdo by nemiloval dokřupava osmažený bramborák! Možná vás zaujme tato verze obohacená o výrazný sýr, voňavou kurkumu a hlavně o zapečené vejce s tekutým žloutkem.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • středně velké brambory 2 ks
  • mrkev 1 ks
  • čedar 100 g
  • jarní cibulka 2 ks
  • vejce 4 ks
  • špaldová hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
  • sůl
  • kurkuma 1 lžička
  • mletý římský kmín 1/2 lžičky
  • řepkový olej na smažení
  • drcené chilli
  • čerstvý koriandr

Postup přípravy

  1. Do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a mrkev, poté nahrubo nastrouhejte i čedar. Přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, mouku, sůl, kurkumu a mletý římský kmín. Směs dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát.
  2. Na nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a dejte na něj třetinu směsi. Opečte dozlatova, placku otočte a spodní stranou naběračky udělejte uprostřed placky mělký důlek. Vyklepněte do něj vejce, poprašte drceným chilli a pánev přikryjte poklicí nebo alobalem. Zmírněte oheň a nechte péct asi 5 minut, až ztuhne bílek a bramborák bude zespoda opečený.
  3. Přendejte na talíř, posypte nasekaným koriandrem a stejně udělejte i další dvě placky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty