S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem
Zdroj:
Klára Michalová
Těžko hledat někoho, kdo by nemiloval dokřupava osmažený bramborák! Možná vás zaujme tato verze obohacená o výrazný sýr, voňavou kurkumu a hlavně o zapečené vejce s tekutým žloutkem.
Postup přípravy
-
Do mísy nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a mrkev, poté nahrubo nastrouhejte i čedar. Přidejte najemno nakrájené jarní cibulky, 1 vejce, mouku, sůl, kurkumu a mletý římský kmín. Směs dobře promíchejte a nechte 5 minut odstát.
-
Na nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a dejte na něj třetinu směsi. Opečte dozlatova, placku otočte a spodní stranou naběračky udělejte uprostřed placky mělký důlek. Vyklepněte do něj vejce, poprašte drceným chilli a pánev přikryjte poklicí nebo alobalem. Zmírněte oheň a nechte péct asi 5 minut, až ztuhne bílek a bramborák bude zespoda opečený.
-
Přendejte na talíř, posypte nasekaným koriandrem a stejně udělejte i další dvě placky.
S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Bramborák se sýrem a vejcem 2
Zdroj:
Klára Michalová