Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Zdroj: Svatava Vašková
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Zdroj:
Svatava Vašková
Stir-fry je původem asijská metoda rychlé přípravy jídla v rozpálené pánvi wok, tak, aby si suroviny zachovaly svou křupavost a přirozenou chuť. Základním pravidlem je nakrájet si všechny ingredience předem, ať je můžete přidávat do pánve v rychlém sledu.
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
-
Nejprve zbavte tofu přebytečné tekutiny - položte ho asi na 20 minut na papírovou utěrku, na vrch dejte také jednu a zatižte ho například velkým hrncem.
-
Nakrájejte na malé kousky brokolici, česnek a jarní cibulky. V misce smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a sójovou omáčku Kikkoman.
-
Tofu zbavené přebytečné tekutiny nakrájejte na proužky. Ty obalte ve škrobové moučce a na trošce oleje ho ve woku opečte zprudka ze všech stran dozlatova. Když je opečené, vyndejte ho z pánve a dejte vedle na talíř.
-
Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve jarní cibulku a po chvilce brokolici a cuketu. Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte tofu a nechte ho společně se zeleninou prohřát. Podávejte s nudlemi či rýží posypané čerstvou chilli papričkou.
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou 2
Zdroj: Svatava Vašková
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou 2
Zdroj:
Svatava Vašková
Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu: