Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Stir-fry je původem asijská metoda rychlé přípravy jídla v rozpálené pánvi wok, tak, aby si suroviny zachovaly svou křupavost a přirozenou chuť. Základním pravidlem je nakrájet si všechny ingredience předem, ať je můžete přidávat do pánve v rychlém sledu.
do 30 minut
2 porce
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
Suroviny (2 porce)
- tofu 200 g
- cuketa (žlutá nebo zelená) 1/2 ks
- menší brokolice 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžička
- sezamový olej 3 lžíce
- sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
- škrobová moučka 1 lžíce
- sůl
- asijské nudle nebo rýže k podávání
- chilli paprička k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve zbavte tofu přebytečné tekutiny - položte ho asi na 20 minut na papírovou utěrku, na vrch dejte také jednu a zatižte ho například velkým hrncem.
- Nakrájejte na malé kousky brokolici, česnek a jarní cibulky. V misce smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a sójovou omáčku Kikkoman.
- Tofu zbavené přebytečné tekutiny nakrájejte na proužky. Ty obalte ve škrobové moučce a na trošce oleje ho ve woku opečte zprudka ze všech stran dozlatova. Když je opečené, vyndejte ho z pánve a dejte vedle na talíř.
- Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve jarní cibulku a po chvilce brokolici a cuketu. Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte tofu a nechte ho společně se zeleninou prohřát. Podávejte s nudlemi či rýží posypané čerstvou chilli papričkou.