návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Autor: Svatava Vašková Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Stir-fry je původem asijská metoda rychlé přípravy jídla v rozpálené pánvi wok, tak, aby si suroviny zachovaly svou křupavost a přirozenou chuť. Základním pravidlem je nakrájet si všechny ingredience předem, ať je můžete přidávat do pánve v rychlém sledu.

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup

  1. Nejprve zbavte tofu přebytečné tekutiny - položte ho asi na 20 minut na papírovou utěrku, na vrch dejte také jednu a zatižte ho například velkým hrncem. 
  2. Nakrájejte na malé kousky brokolici, česnek a jarní cibulky. V misce smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a sójovou omáčku Kikkoman.
  3. Tofu zbavené přebytečné tekutiny nakrájejte na proužky. Ty obalte ve škrobové moučce a na trošce oleje ho ve woku opečte zprudka ze všech stran dozlatova. Když je opečené, vyndejte ho z pánve a dejte vedle na talíř.
  4. Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve jarní cibulku a po chvilce brokolici a cuketu.  Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte tofu a nechte ho společně se zeleninou prohřát. Podávejte s nudlemi či rýží posypané čerstvou chilli papričkou.
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou
Autor: Svatava Vašková Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu:

Kikkoman: Grilovaná Teriyaki kuřecí prsa
Kikkoman: Grilovaná Teriyaki kuřecí prsa
Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně