archiv Kikkoman

Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou

Moje hodnocení
14x

Stir-fry je původem asijská metoda rychlé přípravy jídla v rozpálené pánvi wok, tak, aby si suroviny zachovaly svou křupavost a přirozenou chuť. Základním pravidlem je nakrájet si všechny ingredience předem, ať je můžete přidávat do pánve v rychlém sledu.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nejprve zbavte tofu přebytečné tekutiny - položte ho asi na 20 minut na papírovou utěrku, na vrch dejte také jednu a zatižte ho například velkým hrncem.
  2. Nakrájejte na malé kousky brokolici, česnek a jarní cibulky. V misce smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a sójovou omáčku Kikkoman.
  3. Tofu zbavené přebytečné tekutiny nakrájejte na proužky. Ty obalte ve škrobové moučce a na trošce oleje ho ve woku opečte zprudka ze všech stran dozlatova. Když je opečené, vyndejte ho z pánve a dejte vedle na talíř.
  4. Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve jarní cibulku a po chvilce brokolici a cuketu. Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte tofu a nechte ho společně se zeleninou prohřát. Podávejte s nudlemi či rýží posypané čerstvou chilli papričkou.

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty