archiv Rio Mare

Rychlá večeře: Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou

Moje hodnocení
3x

Plechovka kvalitního tuňáka a balík těstovin ve spíži tvoří dokonalou dvojku pro přípravu rychlé a jednoduché večeře. Přidejte trochu zeleniny a bylinek a parádní hostinu vytvoříte během chvilky. Zbytek si klidně zabalte druhý den do práce do krabičky, tento pokrm chutná výtečně i za studena.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • rigatoni nebo jiné krátké těstoviny 350 g
  • tuňák v konzervě (ideálně Rio Mare s citronem a černým pepřem) 3 ks (po 80 g)
  • cuketa 700 g
  • česnek 1 stroužek
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 80 ml
  • sůl
  • bazalka (čerstvá bazalka) 1 hrst

Postup přípravy

  1. Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
  2. Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a s plátky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
  3. Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte tak, aby byly al dente.
  4. Smíchejte slité těstoviny s kousky tuňáka a restovanou zeleninou na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Pokud neseženete tuňáka s citronem a černým pepřem, zvolte tuňáka v oleji, který slijte a pokrm dochuťte citronovou šťávou a čerstvě namletým černým pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Rio Mare


Přečtěte si také

Recepty