Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlá večeře: Rigatoni s tuňákem, cuketou a bazalkou
Plechovka kvalitního tuňáka a balík těstovin ve spíži tvoří dokonalou dvojku pro přípravu rychlé a jednoduché večeře. Přidejte trochu zeleniny a bylinek a parádní hostinu vytvoříte během chvilky. Zbytek si klidně zabalte druhý den do práce do krabičky, tento pokrm chutná výtečně i za studena.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rigatoni nebo jiné krátké těstoviny 350 g
- tuňák v konzervě (ideálně Rio Mare s citronem a černým pepřem) 3 ks (po 80 g)
- cuketa 700 g
- česnek 1 stroužek
- extra panenský olivový olej 80 ml
- sůl
- čerstvá bazalka 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
- Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a s plátky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
- Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte tak, aby byly al dente.
- Smíchejte slité těstoviny s kousky tuňáka a restovanou zeleninou na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud neseženete tuňáka s citronem a černým pepřem, zvolte tuňáka v oleji, který slijte a pokrm dochuťte citronovou šťávou a čerstvě namletým černým pepřem.