Krémové rizoto, na kterém si opravdu pochutnáte! Jen si dejte pozor na jednu věc: recept obsahuje syrová vejce, která se přidávají až do horkého rizota, kde se sice nechají "dojít", ale nijak se předem neupravují. Nejsou tedy stoprocentně uvařená a taková vejce by neměly jíst např. těhotné ženy.
Předehřejte troubu na 150 °C. Připravte si hlubokou pánev s vysokým okrajem a odnímatelnou rukojetí (případně s takovou, která může do trouby).
Pánev rozehřejte a orestujte na ní pancettu/slaninu dozlatova a dokřupava. Hotovou přendejte na talíř a pánev vytřete papírovou utěrkou.
Přidejte máslo, nakrájenou cibuli a na nižším plameni restujte asi 3–4 minuty, dokud cibule nezkměkne.
Mezitím si v malém rendlínku ohřejte vývar. Jakmile cibule změkne, přidejte k ní hotovou uzeninu a vmíchejte rýži. Dobře promíchejte, ať se všechna rýže obalí máslem. Zalijte vývar a přidejte černý pepř.
Zvyšte plamen, nechejte lehce probublávat a po chvíli pánev vložte na 20 minut do předehřáté trouby. Po uplynuté době pánev vyndejte a do rizota opatrně vmíchejte pecorino. Následně vraťte do trouby na cca 10–15 minut.
Mezitím společně vyšlehejte vejce, vaječný žloutek a crème fraîche. Jakmile je rizoto hotové, vyndejte pánev z trouby a opatrně vmíchejte vaječnou směs. Dochuťte solí a pepřem.
Rizoto nechejte stát asi 1,5 minuty, vaječná směs za tu dobu zhoustne. Podávejte na teplých talířech a posypané pecorinem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.