redakce Prima FRESH

Řeřichová polévka

Moje hodnocení
10x

Neskutečně zelená, ale především opravdu chutná! Možná vás to nikdy nenapadlo, ale z nenápadné rostlinky, kterou řeřicha v podstatě je, můžete vykouzlit výtečnou polévku!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm, cibuli i česnek nadrobno nasekejte.
  2. V hrnci zlehka orestujte brambory, cibuli a česnek, přidejte vývar a vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Ochuťte solí. Natrhejte řeřichu i s částmi stonků a pokrájejte, přidejte do polévky a rozmixujte.
  4. Dále už nevařte. Na talíři ji můžete ozdobit zakysanou smetanou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty