Řeřichová polévka

Moje hodnocení
2x

Neskutečně zelená, ale především opravdu chutná! Možná vás to nikdy nenapadlo, ale z nenápadné rostlinky, kterou řeřicha v podstatě je, můžete vykouzlit výtečnou polévku!

1 porce
30 minut

Suroviny

  • bio brambory 2 ks
  • bio cibule 2 menší ks
  • bio česnek 2 stroužky
  • extra virgin olivový olej (olivový olej)
  • bio vývar (kuřecí nebo zeleninový) 400 ml
  • bio řeřicha 3 krabičky
  • sůl

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm, cibuli i česnek nadrobno nasekejte.
  2. V hrnci zlehka orestujte brambory, cibuli a česnek, přidejte vývar a vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Ochuťte solí. Natrhejte řeřichu i s částmi stonků a pokrájejte, přidejte do polévky a rozmixujte.
  4. Dále už nevařte. Na talíři ji můžete ozdobit zakysanou smetanou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty