Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řeřichová polévka
Neskutečně zelená, ale především opravdu chutná! Možná vás to nikdy nenapadlo, ale z nenápadné rostlinky, kterou řeřicha v podstatě je, můžete vykouzlit výtečnou polévku!
do 30 minut
Suroviny
- bio brambory 2 ks
- bio cibule 2 menší ks
- bio česnek 2 stroužky
- olivový olej
- bio vývar (kuřecí nebo zeleninový) 400 ml
- bio řeřicha 3 krabičky
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm, cibuli i česnek nadrobno nasekejte.
- V hrnci zlehka orestujte brambory, cibuli a česnek, přidejte vývar a vařte, dokud brambory nezměknou.
- Ochuťte solí. Natrhejte řeřichu i s částmi stonků a pokrájejte, přidejte do polévky a rozmixujte.
- Dále už nevařte. Na talíři ji můžete ozdobit zakysanou smetanou.