Řeřichová polévka
Zdroj: TZ (shutterstock)
Řeřichová polévka
Zdroj:
TZ (shutterstock)
Neskutečně zelená, ale především opravdu chutná! Možná vás to nikdy nenapadlo, ale z nenápadné rostlinky, kterou řeřicha v podstatě je, můžete vykouzlit výtečnou polévku!
Postup přípravy
-
Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti zhruba 1 cm, cibuli i česnek nadrobno nasekejte.
-
V hrnci zlehka orestujte brambory, cibuli a česnek, přidejte vývar a vařte, dokud brambory nezměknou.
-
Ochuťte solí. Natrhejte řeřichu i s částmi stonků a pokrájejte, přidejte do polévky a rozmixujte.
-
Dále už nevařte. Na talíři ji můžete ozdobit zakysanou smetanou.
Řeřichová polévka 1
Zdroj: TZ (shutterstock)
Řeřichová polévka 1
Zdroj:
TZ (shutterstock)