Ředkvičková polévka

Moje hodnocení
1x

Ředkvičky jsou ideální svačinka, kterou stačí omýt a pak rovnou sníst. Ale můžete je využít i při vaření! Třeba v této trochu netradiční polévce, která vaše strávníky určitě překvapí, ale hlavně potěší.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • máslo 1 lžíce
  • šalotka 1 ks
  • zeleninový vývar 800 ml
  • střední až větší brambory 4 ks
  • ředkvičky 2 svazky
  • česnek 1 stroužek
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • čerstvé bylinky (petržel, pažitka, kopr...)

Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte pokrájenou šalotku a přilijte zeleninový vývar. Až začne vřít, přidejte na větší kusy nakrájené brambory a vařte, dokud nezměknou.
  2. Uvařené brambory vyjměte a spolu s pokrájenými ředkvičkami, stroužkem česneku, solí a pepřem rozmixujte na pyré.
  3. Směs společně se smetanou ke šlehání vlijte do vývaru, ještě minutku provařte a nakonec ozdobte nasekanými bylinkami.
  4. Milovníci masa a uzenin si polévku mohou přizdobit kousky opečené klobásky.

PRIMA TIP: Sice malá kulička, ale zato plná vitamínů, tak by se dala charakterizovat ředkvička. Co se týče minerálů, obsahuje draslík nebo zinek, bohatá je zejména na vitaminy C, K a skupiny B. Až pro tuto zeleninu zamíříte do obchodu, dejte si pozor na její kvalitu, kterou může spolehlivě garantovat pouze označení zkratkou BIO. Certifikované logo biozebry či zeleného biolistu vám zaručí, že v koupených ředkvičkách nebudou stopy chemických hnojiv a postřiků. Zároveň podpoříte ekologické zemědělství, které produkcí potravin neznečišťuje životní prostředí, ale naopak pomáhá přírodu zachovat v dobrém stavu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty