archiv Mutti

Rajská polévka s tortellini

Moje hodnocení
6x

Polévku z rajčat s těstovinami máme většinou spojenou s dětstvím. Oblíbenou krémovou polévku s "písmenky" zkuste připravit v dospělé verzi s plněnými tortellini, bylinkami a smetanou.

3 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • střední cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • čerstvý rozmarýn 1 snítka
  • máslo 2 lžíce
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA 1 plechovka (400 g)
  • rajčatová pasta Mutti DOPPIO 1 lžíce
  • kuřecí vývar 500 ml
  • čerstvé plněné tortellini 200 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • hnědý cukr
  • čerstvá bazalka k podávání

Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci na jedné lžíci másla orestujte společně najemno nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a nasekaný rozmarýn.
  2. Až cibulka zesklovatí, přidejte rajčatovou pastu Mutti DOPPIO a jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA. Následně vlijte horký vývar a společně provařte 10 minut.
  3. Poté přilijte smetanu a polévku dosolte, opepřete a případně doslaďte hnědým cukrem. Nakonec dejte do polévky uvařit tortellini.
  4. Hotovou polévku servírujte s lístky čerstvé bazalky.

PRIMA TIP: Tortellini volte podle chuti, hodí se s nápní špenátovou, šunkovou i sýrovou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Mutti


Přečtěte si také

Recepty