Suroviny
- cibule (střední ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn (čerstvý ) 1 snítka
- máslo 2 lžíce
- smetana ke šlehání 100 ml
- rajčata (jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA) 1 plechovka (400 g)
- rajčatová pasta (Mutti DOPPIO) 1 lžíce
- kuřecí vývar 500 ml
- tortellini (čerstvé plněné ) 200 g
- hnědý cukr
- bazalka (čerstvá,k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Ve větším hrnci na jedné lžíci másla orestujte společně najemno nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a nasekaný rozmarýn.
- Až cibulka zesklovatí, přidejte rajčatovou pastu Mutti DOPPIO a jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA. Následně vlijte horký vývar a společně provařte 10 minut.
- Poté přilijte smetanu a polévku dosolte, opepřete a případně doslaďte hnědým cukrem. Nakonec dejte do polévky uvařit tortellini.
- Hotovou polévku servírujte s lístky čerstvé bazalky.
PRIMA TIP: Tortellini volte podle chuti, hodí se s nápní špenátovou, šunkovou i sýrovou.