archiv Haribo

Pruhovaný dort, kterým oslníte (nejen) každé dítě

Moje hodnocení
2x

Chystáte oslavu pro své nejmenší? Připravte dort, který jim vyrazí dech a zároveň jim splní tajné přání. Nebojte se a pusťte se do přípravy Haribo pruhovaného dortu, který kromě spousty dalších dobrot obsahuje také oblíbené želatinové bonbony. Děti pak budou na oslavu ještě dlouho vzpomínat.

1 porce
120 minut

Těsto

  • hladká mouka 70 g
  • vanilkový pudink 35 g
  • cukr krupice 165 g
  • bílek 175 g
  • žloutek 170 g
  • máslo 80 g

Spodní korpus

  • sušenky 200 g
  • máslo 100 g

Krém

  • máslo 500 g
  • cukr moučka 500 g
  • smetanový sýr 250 g
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • oblíbená marmeláda dle potřeby

Na ozdobu

  • čokoládová poleva
  • barevné cukrářské zdobení
  • sněhové pusinky
  • gumoví medvídci HARIBO Goldbären

Co by to bylo za oslavu bez dortu? Na žádné dětské párty prostě nesmí chybět. Tentokrát přinášíme inspiraci na barevný dort se spoustou ozdob, který budou vaše děti milovat. Při jeho zdobení se vyřádíte i vy, vždyť fantazii se meze nekladou!

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě různých lahodných dezertů? Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. TĚSTO: Nejprve důkladně vyšlehejte bílky. Poté přisypte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu. Přidejte žloutky a jemně promíchejte metličkou. Následuje smíchaná mouka s vanilkovým pudinkem, opět ručně vmíchejte. Nakonec přimíchejte i rozehřáté (ale ne teplé) máslo.
  2. Obdélníkový plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Pečte přibližně 10 minut na 180 °C.
  3. SPODNÍ KORPUS: Mezitím, co necháte rozpustit máslo, v míse důkladně rozdrťte sušenky. Poté nadrcené sušenky s máslem smíchejte. Směs nasypte do dortové formy a umačkejte na dno. Vložte do lednice na 20 minut.
  4. KRÉM: Máslo a cukr vyšlehejte do bílé směsi. Přidejte smetanový sýr, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  5. KOMPLEMENTACE DORTU: Upečené těsto z trouby nechte vychladnout. Poté ho potřete marmeládou a na ni ještě natřete vrstvu připraveného krému (nevypotřebujte ho celý). Následně plech vložte na 15 minut do lednice, aby krém mírně ztuhl.
  6. Dno dortové formy (spodní korpus) také potřete marmeládou.
  7. Vyndejte plech z lednice a z těsta vykrájejte tenčí pláty. Vyskládejte je do kulaté dortové formy tak, aby byla celá zaplněná.
  8. Horní část dortu potřete krémem. Poté vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
  9. Nakonec z dortu sundejte dortovou formu a obmažte krémem strany dortu.
  10. Ozdobte dort čokoládovou polevou, čokoládovými dekoracemi a HARIBO medvídky.

PRIMA TIP: Pří vmíchávání žloutku a dalších ingrediencí do sněhu buďte velmi opatrní a jemní. Je to fáze, kdy těsto může spadnout a nebude tak ve výsledku dostatečně vláčné

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty