reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pohankové rizoto s houbami
Autor: Od pondělí do pátku Pohankové rizoto s houbami

Pohankové rizoto s houbami

Hodnoceno: 3x
Rizoto z pohanky je zdravější varianta k tradiční verzi z bílé rýže. V tomto případě ale platí, že co je zdravé, je i dobré! Pohanka má totiž výtečnou, jakoby oříškovou chuť, a ta se skvěle snoubí s výraznou chutí hub. V sezoně se nebojte využít směs lesních hub, které jsou ještě chuťově zajímavější
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ve vroucí, lehce osolené vodě vařte loupanou pohanku doměkka, asi 10–12 minut.
  2. Mezitím na oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte na plátky nakrájené žampiony nebo lesní houby a mrkev. Dochuťte kmínem, majoránkou, solí a pepřem a duste asi 10 minut.
  3. Nakonec smíchejte s uvařenou pohankou a na talíři posypte nastrouhaným sýrem podle chuti.

Prima tip: Pohankové pokrmy mají u nás v Česku svou tradici. Dobře si rozumějí s houbami, sýrem a mrkví. V Itálii by ještě přidali suché bílé víno.

Pohankové rizoto s houbami  Foto: Od pondělí do pátku

Pohankové rizoto s houbami. Foto: Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Jana Vašáková

Rychlé večeře do 30 minut

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.

V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm


reklama