Suroviny
- jablka (ideálně Granny Smith) 4 ks
- citronová šťáva z 1 citronu
- ředkvičky 400 g
Zálivka
- majonéza (kvalitní ) 100 ml
- zakysaná smetana 50 ml
- dijonská hořčice 1,5 lžíce
- kyselé okurky (malá, nakrájená na malé kostičky) 1 ks
- cukr (případně trocha )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na sirky. V míse je promíchejte s citronovou šťávou.
- Přidejte ředkvičky, nakrájené na tenké plátky. V misce promíchejte přísady na zálivku, ochutnejte, případně dochuťte a přelijte přes salát. Nechte ho před podáváním asi půl hodiny rozležet v pokojové teplotě.
PRIMA TIP: Před podáváním můžete posypat nakrájenou pažitkou.