Pikantní ředkvičkový salát s jablky

Moje hodnocení
2x

Vychutnejte si ho jako salát, například s nasucho opečenými plátky bagety, anebo jím doplňte podzimní barbecue či nahraďte běžnou přílohu u nějaké masové minutky. Chybu neuděláte.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • jablka (ideálně Granny Smith) 4 ks
  • šťáva z 1 citronu
  • ředkvičky 400 g

Zálivka

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na sirky. V míse je promíchejte s citronovou šťávou.
  2. Přidejte ředkvičky, nakrájené na tenké plátky. V misce promíchejte přísady na zálivku, ochutnejte, případně dochuťte a přelijte přes salát. Nechte ho před podáváním asi půl hodiny rozležet v pokojové teplotě.

PRIMA TIP: Před podáváním můžete posypat nakrájenou pažitkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty