Suroviny
- jablka (ideálně Granny Smith) 4 ks
- šťáva z 1 citronu
- ředkvičky 400 g
Zálivka
- majonéza (kvalitní majonéza) 100 ml
- zakysaná smetana 50 ml
- dijonská hořčice 1,5 lžíce
- malá kyselá okurka, nakrájená na malé kostičky 1 ks
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- případně trocha cukru
Postup přípravy
- Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na sirky. V míse je promíchejte s citronovou šťávou.
- Přidejte ředkvičky, nakrájené na tenké plátky. V misce promíchejte přísady na zálivku, ochutnejte, případně dochuťte a přelijte přes salát. Nechte ho před podáváním asi půl hodiny rozležet v pokojové teplotě.
PRIMA TIP: Před podáváním můžete posypat nakrájenou pažitkou.
Pikantní ředkvičkový salát s jablky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD