Suroviny
- polohrubá mouka 3 hrnky + na vysypání
- třtinový cukr 1,5 hrnku
- vanilkový cukr (bio ) 1 ks
- kakao (holandského typu) 1 lžíce
- perníkové koření 1 lžička
- kypřicí prášek do perníku 1 ks
- vanilkový pudink (sypká směs) 1 ks
- plnotučné mléko 2 hrnky
- olej (řepkový, slunečnicový…) 1 hrnek + na vymazání plechu
Postup přípravy
- Všechny ingredience dejte do mísy od robota a začněte promíchávat, dokud těsto nebude pěkně hladké.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem a vysypte moukou.
- Těsto rozlijte rovnoměrně na plech a pečte asi 30 minut. Že je perník hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, zůstane po vytažení suchá.
- Nechte vychladnout na mřížce a pak nakrájejte.