návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Perník na plech

Hodnoceno: 3x
1 plech porce
do 1 hodiny
Perník na plech
Autor: Slepičárna blog Perník na plech
Kdybychom měli vybrat nějaké dva ikonické dezerty, na kterých si Češi nejvíc pochutnají, museli bychom vybrat drobenkový koláč a perník! Souhlasíte? :)

Suroviny (1 plech porce)

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mísy od robota a začněte promíchávat, dokud těsto nebude pěkně hladké.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem a vysypte moukou. 
  3. Těsto rozlijte rovnoměrně na plech a pečte asi 30 minut. Že je perník hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, zůstane po vytažení suchá.
  4. Nechte vychladnout na mřížce a pak nakrájejte. 

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně