reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Perník na plech
Autor: Slepičárna blog Perník na plech

Perník na plech

Hodnoceno: 4x
Kdybychom měli vybrat nějaké dva ikonické dezerty, na kterých si Češi nejvíc pochutnají, museli bychom vybrat drobenkový koláč a perník! Souhlasíte? :)
do 1 hodiny
1 plech porce

reklama

Suroviny (1 plech porce)

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mísy od robota a začněte promíchávat, dokud těsto nebude pěkně hladké.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte olejem a vysypte moukou. 
  3. Těsto rozlijte rovnoměrně na plech a pečte asi 30 minut. Že je perník hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, zůstane po vytažení suchá.
  4. Nechte vychladnout na mřížce a pak nakrájejte. 

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně