archiv Boxxi

Pečený arktický losos s pikantní asijskou omáčkou

Moje hodnocení
14x

Losos je v Česku zdaleka nejoblíbenější rybou. Příjemná chuť, jednoduchá příprava a zdravotní benefity ji předurčují k tomu, aby se na našich talířích objevovala co nejčastěji. Abyste si pochutnali, sáhněte po kvalitní rybě, která je lovena s úctou a podle principů udržitelného rybolovu, v ideálním případě z volného moře nebo z ekologických farem, kde jsou ryby krmeny přirozenou stravou bez GMO, antibiotik či růstových aditiv.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lososa s dostatečným předstihem přendejte z mrazničky do chladničky, aby stačil šetrně rozmrznout. Před přípravou lehce osušte.
  2. Oloupaný zázvor a česnek nakrájejte velmi najemno a smíchejte s oběma druhy oleje, medem, chilli omáčkou a šťávou z limetky.
  3. Dejte vařit rýži.
  4. Na plech s pečicím papírem položte lososa kůží dolů. Potřete omáčkou a dejte péct do trouby na 180 °C cca 12–13 minut.
  5. Mátu pokrájejte a připravte na servírování.
  6. Lososa vyndejte z trouby a kůži oddělte. Do hlubokého talíře nebo do misky dejte uvařenou rýži, na ni položte porci lososa bez kůže, přelijte omáčkou a posypte mátou.

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Boxxi


Přečtěte si také

Recepty