Pečené ředkvičky s tymiánem

Moje hodnocení
7x

Ředkvičky nemusí jen syrové zdobit chleba či salát. Tyhle boubelaté karkulky se v troubě promění v lahodnou přílohu ke grilovaným či pečeným masům nebo lehké vegetariánské jídlo plné chuti. Pečením zesládnou a vyniknou jejich kořeněné tóny, můžete je však dochutit lžičkou medu.

4 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej a promíchejte.
  3. Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka.

PRIMA TIP: Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty