Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené ředkvičky s tymiánem
Ředkvičky nemusí jen syrové zdobit chleba či salát. Tyhle boubelaté karkulky se v troubě promění v lahodnou přílohu ke grilovaným či pečeným masům nebo lehké vegetariánské jídlo plné chuti. Pečením zesládnou a vyniknou jejich kořeněné tóny, můžete je však dochutit lžičkou medu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- ředkvičky 500 g
- sušený tymián 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
- šťáva z 1 citronu
- olivový olej 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej a promíchejte.
- Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka.
PRIMA TIP: Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti.
Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.