Suroviny
- ředkvičky 500 g
- sušený tymián 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
- citronová šťáva z 1 citronu
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej a promíchejte.
- Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka.
PRIMA TIP: Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti.