Kitchen Story

Pečené kuře s rýží z jedné pánve ve španělském stylu

Moje hodnocení
10x

Lákají vás jídla z jedné pánve a taková, která jsou plná chutí a vůní ze slunného jihu? Vyzkoušejte pečené kuře s rýží, které se z části podobá známé paelle. Důležité je, abyste před vařením vybrali pánev vhodnou do trouby – kromě restování na slabším plameni budete totiž jídlo dopékat v troubě, aby se chutě krásně propojily.

4 porce
90 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C, program horkovzduch.
  2. Kuře naporcujte na menší kousky, osolte, opepřete a smíchejte s červenou uzenou paprikou.
  3. Pánev rozehřejte se 2 lžícemi oleje a opečte kuře na středním plameni dozlatova nebo dokud nebude kůže propečená. Poté přendejte maso na talíř.
  4. Chorizo nakrájejte na půlměsíce a opečte dokřupava.
  5. Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Nejdříve na pánev přidejte cibuli, orestujte dosklovata.
  6. Přidejte nakrájený česnek, kmín, chilli flakes a po minutě restování zalijte bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol.
  7. Přidejte plechovku rajčat, hrášek, olivy, rýži a vše zalijte kuřecím vývarem. Dobře osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zaskládejte předpečeným masem. Pánev vložte do rozpálené trouby a pečte cca 45 minut do změknutí rýže.
  8. Po vyndání z trouby vidličkou rýži načechrejte, zakápněte trochou šťávy z citronu a přidejte nasekanou hladkolistou petržel.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty