reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou
Autor: Lahodně s Ellou a přáteli Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou

Hodnoceno: 1x
Tyto hranolky jsou naprosto netušený zázrak, momentálně představují moji nejzamilovanější úpravu avokáda a nabízejí příjemnou obměnu hranolků z batátů. Miluji kontrast mezi měkkými, krémovitými kousky avokáda ve středu a křehkostí a křupavostí chilli obalu na povrchu.
do 1 hodiny
4 porce

Vynikající jsou namočené do omáčky z limety, koriandru a kešu ořechů.

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
  2. Do jedné misky nasypte cizrnovou mouku. V druhé smíchejte mandlové mléko a sezamový olej. Ve třetí promíchejte mleté mandle, sezamová semínka, kajenský pepř, sůl, pepř, sladkou papriku, droždí a oba druhy chilli koření.
  3. Avokádo podélně rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a podélně nakrájejte na hranolky. Každý nejprve důkladně obalte v cizrnové mouce, pak ponořte do mléka s olejem a nakonec obalte v pikantní mandlové směsi. Položte na připravený plech a pečte 20 minut. Po 10 minutách hranolky obraťte. Upečené hranolky vyjměte z trouby a nechte 20 minut chladnout, aby byly křupavější.
  4. Mezitím připravte omáčku. Ořechy slijte a vsypte je do mixéru. Přidejte 4 lžíce vody a ostatní suroviny a rozmixujte dohladka. Avokádové hranolky namáčejte do omáčky.

Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou  Foto: Pečené avokádové hranolky s limetovou omáčkou; foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

reklama