Suroviny
- pangasius (čerstvý nebo mražený) 4 filety
- červená řepa (menší) 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- citron 1 ks
- kopr několik snítek
- pepř (čerstvě namletý)
- sůl
Postup přípravy
- BYLINKOVÉ MÁSLO: Pažitku a petrželku omyjte, osušte, nasekejte a promíchejte s máslem. Máslo zabalte do potravinářské fólie, zatočte její konce, vytvarujte váleček a nechte ho v lednici ztuhnout.
- Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Řepu dobře omyjte pomocí kartáčku na zeleninu. Dejte ji do rendlíku s vroucí osolenou vodou a vařte asi 30 minut. Pak ji zchlaďte studenou vodou, nechte okapat a částečně vychladnout. Oloupejte ji, příčně nakrájejte na jemné plátky a dejte do mísy. (Při zpracovávání červené řepy se vám budou hodit gumové rukavice, protože řepa vydatně a poměrně trvanlivě barví.) Osolte ji, zakapejte olejem, citronovou šťávou, promíchejte a nechte chvilku odležet.
- Mezitím filety zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a vařte 20 minut v páře. Na talíře rozložte červenou řepu a na ni položte porce ryby a plátky bylinkového másla. Ozdobte snítkami čerstvého kopru.
- Prima tip: Stejným způsobem můžete připravit i sladkovodní ryby, jako je například kapr nebo lín.