Suroviny
- ovesné vločky 1/2 hrnku
- máslo 40 g
- hnědý cukr 1,5 lžíce
- pomeranč 2 ks
- rum 1 lžíce
- citron 1/2 ks
- pomeranč (červený na ozdobení) 1 ks
Postup přípravy
- Vločky nasypte do rendlíku a zalijte je dvojnásobným množstvím vody. Vločky vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Správnou konzistenci vloček poznáte tak, že když je naberete na lžíci, stékají po ní pomalu jako hustší polévka.
- Než se dovaří vločky, připravte si pomeranče. Nožem z nich odřežte slupku i bílou kůžičku a pak je vyměsíčkujte. Na větší pánvi si rozpusťte kousek másla, zasypte ho hnědým cukrem a promíchejte. Počkejte, až se cukr v másle rozpustí a zkaramelizuje. Pak přidejte oranžové pomeranče a jemně s nimi míchejte vařečkou, ať se nepřipálí.
- Po chvilce přidejte i rum. Když se pomeranče svaří tak, že konzistencí připomínají pomerančovou marmeládu, přidejte ještě čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a máte hotovo!
- Kaši rozdělte do misek, přelijte ji svařenými pomeranči a nakonec ještě dozdobte měsíčky červeného pomeranče.