Ta se dá z lednice odnést třeba na balkón, nebo úplně pryč z domu – někam, kde se najde parťák s podobnou vášní pro pivní sýry. Nikdo pak nemusí ohrnovat nos nad úchvatnou vůní zralého sýra a karamelových tónů, které mu přidalo tmavé pivo.
Postup přípravy
Pivní sýr nakrájejte na silnější plátky, s tvarůžky nedělejte nic. Cibuli oloupejte a nakájejte na tenká kolečka, uzené na kostičky. Beraní roh podélně překrojte. Sýry vkládejte střídavě do sklenice spolu beraními rohy, cibulí, sušenými rajčaty a kapií. Nezapomeňte každou vrstvu proložit uzeným. Zasypávejte novým kořením a sladkou paprikou.
Zalijte nálevem z piva s olejem, solí a kajenským pepřem. Sýry zalijte 2 cm pod okraj a řádně uzavřete (není nad dobře těsnící sklenici pro klid v domácnosti).
Nechte řádně rozležet 2 dny v pokojové teplotě a následně schovejte před chtivými zraky do lednice. Před podáváním varujte útlocitné jedince, ať vyklidí prostor.