archiv Medokomerc

Nakládané vlašské ořechy v medu

Moje hodnocení
10x

Co dělat, když vám zbyde hodně vlašských ořechů? Jejich specifická chuť se výborně kombinuje se sladkostí medu a proto pro vás máme jednoduchý návod, jak si ořechy do medu naložit.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Potřebujete čistou, ideálně vyvařenou sklenici, oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhnete oloupáním po cca 20minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med – pokud máte med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejte ho v horké lázni na max. 60 °C.
  2. Postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty