Suroviny
- vlašské ořechy (vyloupané )
- med (tekutý luční med, např. Medokomerc)
Postup přípravy
- Potřebujete čistou, ideálně vyvařenou sklenici, oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhnete oloupáním po cca 20minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med – pokud máte med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejte ho v horké lázni na max. 60 °C.
- Postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.
Nakládané vlašské ořechy v medu 2 Zdroj: archiv Medokomerc