reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Nakládané vlašské ořechy v medu
Autor: archiv Medokomerc Nakládané vlašské ořechy v medu

Nakládané vlašské ořechy v medu

Hodnoceno: 4x
Co dělat, když vám zbyde hodně vlašských ořechů? Jejich specifická chuť se výborně kombinuje se sladkostí medu a proto pro vás máme jednoduchý návod, jak si ořechy do medu naložit.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Potřebujete čistou, ideálně vyvařenou sklenici, oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhnete oloupáním po cca 20minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med – pokud máte med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejte ho v horké lázni na max. 60 °C.
  2. Postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul.  Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.
Nakládané vlašské ořechy v medu
Autor: archiv Medokomerc Nakládané vlašské ořechy v medu

reklama

Související témata: vlašské ořechy , med , Sladké