Nakládané vlašské ořechy v medu
Zdroj: archiv Medokomerc
Nakládané vlašské ořechy v medu
Zdroj:
archiv Medokomerc
Co dělat, když vám zbyde hodně vlašských ořechů? Jejich specifická chuť se výborně kombinuje se sladkostí medu a proto pro vás máme jednoduchý návod, jak si ořechy do medu naložit.
Postup přípravy
-
Potřebujete čistou, ideálně vyvařenou sklenici, oloupané vlašské ořechy (jednoduchého oloupání dosáhnete oloupáním po cca 20minutovém spaření vroucí vodou), nekrystalizovaný tekutý luční med – pokud máte med v lednici nebo jiném chladném místě, předehřejte ho v horké lázni na max. 60 °C.
-
Postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.
Nakládané vlašské ořechy v medu 2
Zdroj: archiv Medokomerc
Nakládané vlašské ořechy v medu 2
Zdroj:
archiv Medokomerc