Suroviny
- ovesné vločky (jemné Emco) 125 g
- polohrubá mouka 160 g
- mrkev (oloupaná a najemno nastrouhaná) 180 g
- cukr krupice 80 g
- sušené rozinky 80 g
- řepkový olej (rostlinný) 140 g
- mletá skořice 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- vejce 1 ks
Článek
15 receptů na nejlepší mrkvové moučníky
Mrkvové dorty a koláče si během pár let vydobyly pevné místo v nabídce cukráren a kaváren a stejnou oblibu si získaly v domácích podmínkách. A není se co divit, nasládlá...
Postup přípravy
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Hrozinky propláchněte horkou vodu a nechte okapat. Smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi.
- Plech vyložte pečicím papírem, na který nanášejte těsto. Jednu sušenku upečete z těsta o množství zhruba polévkové lžíce.
- Pečte max. na 180 stupňů zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta.