Gordon Ramsay

Mrkvové kokosky s kokosem a vlašskými ořechy

Moje hodnocení
4x

Oříškové kokosky se strouhanou mrkví mírně připomínají mrkvový dort, ale bez zbytečného cukru a krému. Vláčnost zajistí strouhaný kokos a mrkev. Na rozdíl od českých kokosek se v britské verzi nešlehají bílky na tuhý sníh, ale jednoduše se spojí s ostatními surovinami a pomocí dvou lžiček se ze směsi tvarují kuličky. Perfektní dezert k odpolední kávě i odlehčené vánoční cukroví.

1 porce
60 minut
115 kcal
anglická

Suroviny

  • neslazený sušený kokos 200 g
  • mletá skořice 1,5 lžičky
  • mletý zázvor 1 lžička
  • strouhaný muškátový oříšek 1 větší špetka
  • velká mrkev 1 ks
  • vlašské ořechy 50 g
  • světlý třtinový krupicový cukr 75 g
  • bílky 4 ks
  • sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. V míse promíchejte kokos, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
  3. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno ke kokosu. Ořechy nasekejte na menší kousky a promíchejte s cukrem, bílky a špetkou soli s mrkví a kokosem, až se směs spojí.
  4. Odkrajujte z ní lžičkou kousky a tvarujte z nich pomocí druhé lžičky kuličky. Skládejte je na připravený plech v menších rozestupech a pečte v předehřáté troubě 15–20 minut, až kokosky zezlátnou a zpevní. Vyjměte a nechte zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gordon Ramsay

Slovart Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty