reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Minutková krkovička s pivem a hořčicí
Spouštím video za 5s.

Minutková krkovička s pivem a hořčicí

Hodnoceno: 0x
K perfektně opečenému masu opravdu stačí jen minimum dalších ingrediencí – k této krkovičce se skvěle hodí poctivá topinka, pikantní ajvar a kyselé okurky!
do 1 hodiny
4 porce

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

reklama

Postup

  1. Plátkům masa na několika místech nařízněte okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
  2. Smíchejte si marinádu z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, zázvoru, posekaných lístků bylinek a pepře a vmíchejte do ní kolečka cibule (je lepší ji nechat takto ve větších kusech, aby se pak dala snadno vyndat).
  3. Plátky krkovice potřete touto marinádou z obou stran, naskládejte je na sebe do misky, zakryjte a dejte přes noc marinovat do chladničky.
  4. Druhý den rozpalte pánev (ideálně grilovací), jen zlehka ji potřete olejem (maso je už mastné dost) , maso osolte a plátky na ní opečte z každé strany 4 minuty.
  5. Opečené plátky naskládejte na sebe na list alobalu, zabalte a nechte cca 5 minut odpočívat, mezitím dodělejte šťávu – do pánve k výpeku přilijte pivo, med, osolte a opepřete, nechte mírně zredukovat, abyste měli tolik šťávy, kolik chcete.
  6. Ochutnejte a dochuťte. Na závěr rozpusťte ve šťávě lžíci másla a vraťte do pánve maso, vypněte plamen a zakryjte ho pokličkou, aby se prohřálo a obalilo šťávou.
  7. Mezitím si na jiné pánvi klasickým způsobem opečte topinky na oleji, opečené topinky vysušte papírovou utěrkou a potřete rozpůleným stroužkem česneku. Maso podávejte s topinkou a na kraj talíře dejte kopeček ajvaru.

Minutková krkovička s pivem a hořčicí 2 Foto: Minutková krkovička s pivem a hořčicí; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu