návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mince pies - košíčky se sušeným ovocem

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Mince pies - košíčky se sušeným ovocem
Autor: Johana Pošová Mince pies - košíčky se sušeným ovocem
V anglosaských zemích se podává tohle drobné cukroví jako základ výběru vánočních sladkostí. Pevné a přitom křehké těsto a vazká, hutná náplň ze sušeného ovoce znamenají, že košíčky dlouho vydrží a hezky se rozleží.

Postup

  1. Přísady na náplň promíchejte v míse.
  2. Na těsto prošlehejte v míse máslo a cukr elektrickými metlami, až směs nabude a zesvětlá. Po jednom zašlehejte 2 žloutky vždy s 1 lžičkou vody. Zlehka zatřete mouku, rychle spojte do těsta, zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit.
  3. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte těsto na výšku desetikorunové mince. Vykrojte z něj 16 koleček o průměru 8 cm a vyplňte jimi důlky formy na muffiny, aby těsto hezky přilehlo (použijte klouby prstů nebo kousek zbylého těsta, zabaleného do uzlíčku). Zbylé těsto znovu zpracujte, zabalte do fólie a dejte do ledničky. Do každého košíčku dejte asi 2 lžíce náplně a i s plechem dejte chladit. Troubu předehřejte na 200 °C. Zbylé těsto rozválejte a vykrájejte z něj hvězdičky, které pomocí zbylého rozšlehaného žloutku přilepte na náplň. Košíčky posypte krystalovým cukrem.
  4. Vložte do trouby a pečte 15 minut, až budou košíčky zlaté a křupavé. Před vyklopením je nechte vychladnout ve formě.