Suroviny
- vodní meloun, vychlazený 1 kg
- salátová okurka, vychlazená 200 g
- střední červená cibule
- sýr Feta 100 g
- limetková šťáva 50 ml
- Javorový sirup 1 lžíce
- čerstvé chilli podle chuti
- čerstvý koriandr
- opečená dýňová a slunečnicová semínka
- sůl, pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půl kolečka. Okurku omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostičky.
Meloun naporcujte pomocí vykrajovátka na meloun a chilli nakrájejte na tenký plátky.
Okurku, meloun, chilli a cibuli dejte do misky, zalijte šťávou z limetky, javorovým sirupem, osolte (solte trochu míň, sýr feta je slaný dost), opepřete a pořádně promíchejte (nejlépe rukama).
K salátu jsem pak přidejte nadrobený sýr feta, natrhaný koriandr a opečená dýňová a slunečnicová semínka.
Případně dochuťte a pak vychlaďte v lednici.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půl kolečka. Okurku omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostičky.
- Meloun naporcujte pomocí vykrajovátka na meloun a chilli nakrájejte na tenký plátky.
- Okurku, meloun, chilli a cibuli dejte do misky, zalijte šťávou z limetky, javorovým sirupem, osolte (solte trochu míň, sýr feta je slaný dost), opepřete a pořádně promíchejte (nejlépe rukama).
- K salátu jsem pak přidejte nadrobený sýr feta, natrhaný koriandr a opečená dýňová a slunečnicová semínka.
- Případně dochuťte a pak vychlaďte v lednici.