archiv Náš modrý mák

Maková panna cotta

Moje hodnocení
1x

Lehký dezert, který je sladký tak akorát a můžete ho ujídat během popíjení letního drinku. Pokud jej dozdobíte ještě čerstvým ovocem, nikdo neuhodne, že vám příprava zabrala jen pár minut.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • smetana ke šlehání 250 ml
  • plnotučné mléko 250 ml
  • med 1 lžíce
  • želatina 4 plátky
  • mletý mák 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Plátky želatiny namočte do studené vody a nechejte nabobtnat.
  2. V hrnci smíchejte smetanu, mléko, med. Zahřívejte na mírném plamenu (pozor, směs se nesmí vařit!). Do zahřáté směsi přisypte mletý mák a želatinu, promíchejte a opatrně vlijte do sklenic nebo párty kelímků.
  3. Hotovou panna cottu nechte ztuhnout v lednici.

PRIMA TIP: Panna cottě bude slušet čerstvé sezónní ovoce, které skvěle doplní chuť máku. Kromě oblíbených plodů můžete na ozdobu použít také karamel nebo celá semínka modrého máku.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty