Lososové rybí prsty pečené v troubě

Moje hodnocení
4x

Také vaše děti milují rybí prsty? Tak pak je nejvhodnější příležitost připravit jim ty domácí! Ideální je k jejich přípravě třeba losos, kterého seženete snadno :)

4 porce
60 minut

Suroviny

  • filety lososa (ne část od ocasu) 500 g
  • strouhanka 150 g
  • lahůdkové droždí (případně výrazný sýr – čedar, Grana Padano) 20 g
  • vejce 3 ks
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C – spodní i horní ohřev.
  2. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na přiměřeně stejně velké kousky – prsty.
  3. Prsty osolte a opepřete ze všech stran.
  4. Vejce rozkvedlejte v míse nebo hlubokém talíři.
  5. Do druhého talíře nasypte strouhanku a droždí či najemno nastrouhaný sýr a promíchejte.
  6. Každý kousek lososa namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.
  7. Obalené prsty dejte na plech vystlaný pečicím papírem.
  8. Lepší je plech na hranolky či pizzu, který je děrovaný, tak pokud jej máte, použijte ten, pokud ne, nevadí.
  9. Prsty dejte nyní do trouby přímo doprostřed na 20 minut.
  10. Každá trouba peče jinak, proto prsty kontrolujte průběžně, aby se nespálily.
  11. Pokud by nebyly dostatečně zlaté, zvyšte teplotu na 250 °C a nechte ještě 5–10 minut péct.
  12. Podávejte s domácími hranolky či kaší a nějakým dobrým dipem, domácím kečupem či malou porcí tatarky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty