Lososové rybí prsty pečené v troubě
Zdroj: Miluji svůj život
Lososové rybí prsty pečené v troubě
Zdroj:
Miluji svůj život
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 220 °C – spodní i horní ohřev.
-
Lososa zbavte kůže a nakrájejte na přiměřeně stejně velké kousky – prsty.
-
Prsty osolte a opepřete ze všech stran.
-
Vejce rozkvedlejte v míse nebo hlubokém talíři.
-
Do druhého talíře nasypte strouhanku a droždí či najemno nastrouhaný sýr a promíchejte.
-
Každý kousek lososa namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.
-
Obalené prsty dejte na plech vystlaný pečicím papírem.
-
Lepší je plech na hranolky či pizzu, který je děrovaný, tak pokud jej máte, použijte ten, pokud ne, nevadí.
-
Prsty dejte nyní do trouby přímo doprostřed na 20 minut.
-
Každá trouba peče jinak, proto prsty kontrolujte průběžně, aby se nespálily.
-
Pokud by nebyly dostatečně zlaté, zvyšte teplotu na 250 °C a nechte ještě 5–10 minut péct.
-
Podávejte s domácími hranolky či kaší a nějakým dobrým dipem, domácím kečupem či malou porcí tatarky.
Lososové rybí prsty pečené v troubě 2
Zdroj: Miluji svůj život
Lososové rybí prsty pečené v troubě 2
Zdroj:
Miluji svůj život