Suroviny
- filet z lososa (ne část od ocasu) 500 g
- strouhanka 150 g
- droždí (lahůdkové (případně výrazný sýr – čedar, Grana Padano)) 20 g
- vejce 3 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C – spodní i horní ohřev.
- Lososa zbavte kůže a nakrájejte na přiměřeně stejně velké kousky – prsty.
- Prsty osolte a opepřete ze všech stran.
- Vejce rozkvedlejte v míse nebo hlubokém talíři.
- Do druhého talíře nasypte strouhanku a droždí či najemno nastrouhaný sýr a promíchejte.
- Každý kousek lososa namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.
- Obalené prsty dejte na plech vystlaný pečicím papírem.
- Lepší je plech na hranolky či pizzu, který je děrovaný, tak pokud jej máte, použijte ten, pokud ne, nevadí.
- Prsty dejte nyní do trouby přímo doprostřed na 20 minut.
- Každá trouba peče jinak, proto prsty kontrolujte průběžně, aby se nespálily.
- Pokud by nebyly dostatečně zlaté, zvyšte teplotu na 250 °C a nechte ještě 5–10 minut péct.
- Podávejte s domácími hranolky či kaší a nějakým dobrým dipem, domácím kečupem či malou porcí tatarky.
Lososové rybí prsty pečené v troubě 2 Zdroj: Miluji svůj život