Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lilkové bruschetty

4–6 porce
do 30 minut
Lilkové bruschetty
Lilkové bruschetty Autor: Good Mood Spoon
Máme pro vás další veganský recept, který je jednoduchý na přípravu a přitom ukrutně dobrý :) Skvěle se hodí v období, kdy jsou zralá voňavá rajčata utopií. Proto tentokrát zkuste oblíbené bruschetty s lilkem a svěžími ředkvičkami.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kostku přírodního tofu rozdrobte prsty a dobře promíchejte se všemi ingrediencemi na marinádu. S případným solením buďte opatrní, protože sójová omáčka i umeocet jsou slané dost. Nechte v lednici odpočinout alespoň půl hodiny, ideálně však přes noc.
  2. Lilky nakrájejte na kostičky, lehce osolte a promíchejte s tofu v marinádě. Směs rozprostřete na plech a grilujte v troubě na 200 °C, dokud nechytí zlatý nádech.
  3. V mezičase nakrájejte ředkvičky i jarní cibulku, nasekejte petrželku. Upečené lilko-tofu nechte chvíli zchladnout a promíchejte se zeleninou. Dochuťte polovinou citronové šťávy a datlovým octem.
  4. Podávejte na topinkách z oblíbeného chleba, ve finále ještě zakápněte zbylým citronem.
Reklama

Good Moon Spoon

Ta nejlepší lžička!

GOOD MOOD SPOON je blog o čistě rostlinném vaření, který ukazuje, že veganská strava je rozmanitá, chuťově skvělá a na pohled krásná. Píše, fotí i vaří Daniela Pešová, studentka medicíny, kterou přátelé stále přemlouvají, aby si namísto ordinace otevřela kavárnu. Recepty snadné i náročnější, ze surovin základních i těch, které jste možná dosud neznali, vždy sezonní a zdravé.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama