Michal Šajmir

Kvetoucí cibule s pikantním jogurtovým dipem

Moje hodnocení
10x

Zkuste si letos na Silvestra připravit efektní pohoštění v podobě rozkvetlé cibule s křupavými lupínky a pikantním dipem k namáčení.

4 porce
30 minut

Suroviny

Dip

Postup přípravy

  1. Uřízněte vrchní část cibule do hloubky 1-1,5 cm tak, abyste viděli všechny vrstvy cibule. Cibule opatrně oloupejte, abyste nepoškodili spodní kořenovou část cibule. Potom cibuli obraťte oříznutou stranou dolů, položte na prkénko a kolmo směrem dolů od kořene nařízněte cibuli na 16 dílků. Pozor, kořen musí zůstat nepoškozený, aby se cibule nerozpadla!
  2. Potom otočte cibuli kořenovou částí dolů a položte na hluboký pekáč vyložený pečícím papírem. Opatrně od sebe oddělte jednotlivé lupínky cibule, případně pokud některé dílky nejsou dobře naříznuté, jemně je dořízněte malým nožíkem.
  3. V menší misce důkladně smíchejte strouhanku, čtyřbarevný pepř a sůl. V další misce si rozšlehejte vejce. Pomalu od spodní části natřete všechny lupínky cibule vejcem a ihned důkladně posypte strouhankovou směsí.
  4. Troubu předehřejte na 200˚C. Připravenou cibuli v pekáčku důkladně přikryjte alobalem a pečte 5 minut. Poté alobal odstraňte a dopékejte 10-15 minut, až budou lupínky jemně křupavé.
  5. Všechny suroviny na dip důkladně promíchejte v misce a nechte v lednici 2-3 hodiny vychladit. Podávejte s ještě teplou pečenou cibulí.

www.michalsajmir.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty