Kvetoucí cibule s jogurtovým dipem
Zdroj: Michal Šajmir
Kvetoucí cibule s jogurtovým dipem
Zdroj:
Michal Šajmir
Postup přípravy
-
Uřízněte vrchní část cibule do hloubky 1-1,5 cm tak, abyste viděli všechny vrstvy cibule. Cibule opatrně oloupejte, abyste nepoškodili spodní kořenovou část cibule. Potom cibuli obraťte oříznutou stranou dolů, položte na prkénko a kolmo směrem dolů od kořene nařízněte cibuli na 16 dílků. Pozor, kořen musí zůstat nepoškozený, aby se cibule nerozpadla!
-
Potom otočte cibuli kořenovou částí dolů a položte na hluboký pekáč vyložený pečícím papírem. Opatrně od sebe oddělte jednotlivé lupínky cibule, případně pokud některé dílky nejsou dobře naříznuté, jemně je dořízněte malým nožíkem.
-
V menší misce důkladně smíchejte strouhanku, čtyřbarevný pepř a sůl. V další misce si rozšlehejte vejce. Pomalu od spodní části natřete všechny lupínky cibule vejcem a ihned důkladně posypte strouhankovou směsí.
-
Troubu předehřejte na 200˚C. Připravenou cibuli v pekáčku důkladně přikryjte alobalem a pečte 5 minut. Poté alobal odstraňte a dopékejte 10-15 minut, až budou lupínky jemně křupavé.
-
Všechny suroviny na dip důkladně promíchejte v misce a nechte v lednici 2-3 hodiny vychladit. Podávejte s ještě teplou pečenou cibulí.
Kvetoucí cibule s jogurtovým dipem 4
Zdroj: Michal Šajmir
Kvetoucí cibule s jogurtovým dipem 4
Zdroj:
Michal Šajmir
www.michalsajmir.com