návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuřecí v jogurtu se salátem raita

do 30 minut
Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Autor: archiv FTV Prima Kuřecí v jogurtu se salátem raita
V nové řadě Rozpal to šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich grilované kuře v marinádě z jogurtu a voňavého koření. Skvěle ho doplňuje svěží salát raita. A pokud počasí nedovolí vytáhnout gril, klidně tohle výborné jídlo připravte doma v troubě.
Reklama

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:  

Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehna i křídla vykostěte a maso zevnitř trochu nařízněte. Všechny kousky z obou stran osolte a opepřete. Navrch posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou.
  2. Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží.
  3. Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku nahrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli vypotit. Vodu, kterou okurka pustí, slijte. Pak k okurce přidejte nasekaný česnek a mátu, trochu jogurtu a dochuťte citronovou šťávou. Salát rozdělte do misek.
  4. Maso sundejte z grilu, posypte trochou čerstvé petržele a můžete servírovat. 
Reklama
Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Autor: archiv FTV Prima Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama