Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Kuřecí v jogurtu se salátem raita
V nové řadě Rozpal to šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich grilované kuře v marinádě z jogurtu a voňavého koření. Skvěle ho doplňuje svěží salát raita. A pokud počasí nedovolí vytáhnout gril, klidně tohle výborné jídlo připravte doma v troubě.
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna i křídla vykostěte a maso zevnitř trochu nařízněte. Všechny kousky z obou stran osolte a opepřete. Navrch posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou.
-
Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží.
-
Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku nahrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli vypotit. Vodu, kterou okurka pustí, slijte. Pak k okurce přidejte nasekaný česnek a mátu, trochu jogurtu a dochuťte citronovou šťávou. Salát rozdělte do misek.
-
Maso sundejte z grilu, posypte trochou čerstvé petržele a můžete servírovat.
Kuřecí v jogurtu se salátem raita 2
Kuřecí v jogurtu se salátem raita 2