Suroviny
- kuřecí čtvrtky
- bílý jogurt
- kurkuma
- chilli papričky
- limetka
- máslo
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Raita
- salátová okurka
- česnek
- citron
- máta (čerstvá )
- bílý jogurt
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Postup přípravy
- Kuřecí stehna i křídla vykostěte a maso zevnitř trochu nařízněte. Všechny kousky z obou stran osolte a opepřete. Navrch posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou.
- Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží.
- Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku nahrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli vypotit. Vodu, kterou okurka pustí, slijte. Pak k okurce přidejte nasekaný česnek a mátu, trochu jogurtu a dochuťte citronovou šťávou. Salát rozdělte do misek.
- Maso sundejte z grilu, posypte trochou čerstvé petržele a můžete servírovat.
Kuřecí v jogurtu se salátem raita 2