Zdeněk Pohlreich

Kuřecí v jogurtu se salátem raita

Moje hodnocení
1x

V nové řadě Rozpal to šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich grilované kuře v marinádě z jogurtu a voňavého koření. Skvěle ho doplňuje svěží salát raita. A pokud počasí nedovolí vytáhnout gril, klidně tohle výborné jídlo připravte doma v troubě.

1 porce
30 minut
indická

Suroviny

  • kuřecí čtvrtky
  • bílý jogurt
  • kurkuma
  • chilli paprička
  • limeta
  • máslo
  • hladkolistá petržel
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Raita

  • salátová okurka
  • česnek
  • citron
  • čerstvá máta
  • bílý jogurt
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna i křídla vykostěte a maso zevnitř trochu nařízněte. Všechny kousky z obou stran osolte a opepřete. Navrch posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou.
  2. Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží.
  3. Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku nahrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli vypotit. Vodu, kterou okurka pustí, slijte. Pak k okurce přidejte nasekaný česnek a mátu, trochu jogurtu a dochuťte citronovou šťávou. Salát rozdělte do misek.
  4. Maso sundejte z grilu, posypte trochou čerstvé petržele a můžete servírovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty