reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře pečené v podmáslí
Kuře pečené v podmáslí

Kuře pečené v podmáslí

Hodnoceno: 0x
Díky dlouhému marinování bude kuřecí maso skvěle jemné a čerstvá petrželka ho navíc krásně ovoní. Jako přílohu vyzkoušejte kuskus nebo pečené brambory.
do 1 hodiny
3 porce

reklama

Postup

  1. V malé míse dobře smíchejte podmáslí, olivový olej, prolisovaný česnek, natrhanou petržel, sůl a mletý pepř.
  2. Kuřecí paličky vložte do (nejlépe zipového) sáčku, zalijte připravenou marinádou a promíchejte, aby se všechny paličky dobře obalily. Ze sáčku vytlačte vzduch, zavřete a nechejte v lednici marinovat 24 hodin.
  3. Jakmile je kuře dostatečně marinované, předehřejte troubu na cca 200 °C. Připravte si hlubší pekáč, vložte do něj kuřecí paličky a zalijte marinádou. Pečte asi 30–45 minut (záleží na vaší troubě), dokud není šťáva z kuřete čistá a paličky krásně zlatavé. Pokud je třeba, můžete je svrchu ogrilovat, aby získaly požadovanou barvu.
  4. Ihned servírujte zalité šťávou z pekáče. 

Kuře pečené v podmáslí 2 Foto: Kuře pečené v podmáslí; foto: juliasalbum.com

reklama