Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuře pečené v podmáslí
Díky dlouhému marinování bude kuřecí maso skvěle jemné a čerstvá petrželka ho navíc krásně ovoní. Jako přílohu vyzkoušejte kuskus nebo pečené brambory.
do 1 hodiny
3 porce
Suroviny (3 porce)
- Podmáslí 1 hrnek
- Olivový olej 1 lžíce
- česnek, prolisovaný 5 stroužků
- čerstvá plocholistá petržel, natrhaná 1 hrst
- Sůl 1/2 lžičky
- mletý černý pepř 1/2 lžičky
- kuřecí paličky 6 ks
- čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V malé míse dobře smíchejte podmáslí, olivový olej, prolisovaný česnek, natrhanou petržel, sůl a mletý pepř.
- Kuřecí paličky vložte do (nejlépe zipového) sáčku, zalijte připravenou marinádou a promíchejte, aby se všechny paličky dobře obalily. Ze sáčku vytlačte vzduch, zavřete a nechejte v lednici marinovat 24 hodin.
- Jakmile je kuře dostatečně marinované, předehřejte troubu na cca 200 °C. Připravte si hlubší pekáč, vložte do něj kuřecí paličky a zalijte marinádou. Pečte asi 30–45 minut (záleží na vaší troubě), dokud není šťáva z kuřete čistá a paličky krásně zlatavé. Pokud je třeba, můžete je svrchu ogrilovat, aby získaly požadovanou barvu.
- Ihned servírujte zalité šťávou z pekáče.
Kuře pečené v podmáslí; foto: juliasalbum.com