reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Krůtí karbanátky s karamelizovanou mrkví
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Krůtí karbanátky s karamelizovanou mrkví

Krůtí karbanátky s karamelizovanou mrkví

Hodnoceno: 5x
Populární karboše se většinou připravují z hovězího nebo vepřového masa, ale jen na tyto typy masa se vůbec nemusíte omezovat. Skvělou volbou je právě krůtí maso, které je jemné a velice chutné.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Maso osolte, opepřete a přidejte sušená rajčata nasekaná na malé kousky, nasekanou pažitku a oregano.
  2. Cibuli nakrájejte na malé kousky a nechte zesklovatět na olivovém oleji, těsně před koncem přihoďte 2 prolisované stroužky česneku, dejte na stranu trochu vychladnout, poté přidejte do masové směsi.
  3. Na závěr přidejte ještě nastrouhaný ementál a volitelně trochu chilli a koriandru, vše dobře promíchejte a tvořte karbanátky. Na jeden karbanátek cca velkou lžíci masové směsi, dobře se tvarují namočenou rukou.
  4. Poté jsou dvě možnosti, jak karbanátky připravit. Dají se grilovat s trochou oleje nebo péct v troubě. V troubě můžete použít funkci grilu – prvních 15 minut na 200 °C, posledních 5 minut na 230 °C, aby získaly barvu.
  5. Mrkev oloupejte, rozkrojte napůl, nakrájejte na plátky. Opečte na olivovém oleji, dobře osolte, opepřete, zakápněte citronem a Teriyaki omáčkou.
  6. Na pánvi poté ještě orestujte slunečnicová semínka, kterými mrkev zasypte. Karbanátky podávejte zakápnuté citronovou šťávou, případně s dipem z majonézy, horčice a zakysané smetany.

Foodlover
Tereza Boušková

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

reklama

Související témata: krůtí maso , karbanátky , mleté maso , Hlavní jídla

reklama