Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí karbanátky s karamelizovanou mrkví
Populární karboše se většinou připravují z hovězího nebo vepřového masa, ale jen na tyto typy masa se vůbec nemusíte omezovat. Skvělou volbou je právě krůtí maso, které je jemné a velice chutné.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mleté krůtí maso 700 g
- středně velká cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- sušená rajčata 2 velké lžíce
- svazek pažitky a volitelně také koriandr a trocha chilli papričky
- strouhaný ementál 50 g
- sůl, pepř, oregano
Karamelizovaná mrkev:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso osolte, opepřete a přidejte sušená rajčata nasekaná na malé kousky, nasekanou pažitku a oregano.
- Cibuli nakrájejte na malé kousky a nechte zesklovatět na olivovém oleji, těsně před koncem přihoďte 2 prolisované stroužky česneku, dejte na stranu trochu vychladnout, poté přidejte do masové směsi.
- Na závěr přidejte ještě nastrouhaný ementál a volitelně trochu chilli a koriandru, vše dobře promíchejte a tvořte karbanátky. Na jeden karbanátek cca velkou lžíci masové směsi, dobře se tvarují namočenou rukou.
- Poté jsou dvě možnosti, jak karbanátky připravit. Dají se grilovat s trochou oleje nebo péct v troubě. V troubě můžete použít funkci grilu – prvních 15 minut na 200 °C, posledních 5 minut na 230 °C, aby získaly barvu.
- Mrkev oloupejte, rozkrojte napůl, nakrájejte na plátky. Opečte na olivovém oleji, dobře osolte, opepřete, zakápněte citronem a Teriyaki omáčkou.
- Na pánvi poté ještě orestujte slunečnicová semínka, kterými mrkev zasypte. Karbanátky podávejte zakápnuté citronovou šťávou, případně s dipem z majonézy, horčice a zakysané smetany.
Foodlover
Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.