Coolinářka

Krevetová polévka s chilli

Moje hodnocení
10x

Vyzkoušejte tento recept inspirovaný thajskými chutěmi. Hlavní slovo v něm má ostrý vývar, pak nechybí voňavé krevety a vaječné nudle. Ano, je řeč o skvělé krevetové polévce! :)

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na lžíci oleje orestujte jednu nasekanou jarní cibulku, česnek a kousky zázvoru.
  2. Asi po minutě přidejte asi lžíci červené curry pasty (množství dávkujte dle chuti a pálivosti konkrétní curry pasty).
  3. Společně zarestujte a zalijte vývarem. Do polévky dejte vyvařit rozklepané stvoly citronové trávy, lžíci rybí omáčky, houby shitake a vařte přiklopené asi 15 minut.
  4. Mezitím oloupejte a očistěte krevety a zvlášť v osolené vodě uvařte vaječné nudle. Z polévky nyní vyndejte citronovou trávu.
  5. Vlijte do ní kokosové mléko a dochuťte solí, hnědým cukrem a šťávou z ½ limetky. Nakonec v ní provařte krevety.
  6. Polévku servírujte s uvařenými nudlemi, nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou a posypanou černým sezamem a čerstvým koriandrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty