návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křenovka s uzeným

Hodnoceno: 0x
Křenovka s uzeným
Autor: Coolinářka Křenovka s uzeným
Chcete si dnes připravit typicky prvorepublikový pokrm? Na oslavu 100 let od vzniku Československa? Pak sáhněte po čerstvém křenu a připravte si oblíbenou křenovku s uzeným masem!

Postup

  1. Uzenou krkovici dejte v celku vařit do velkého hrnce s poklicí společně s pyramidkou koření na vývar. (Můžete použít tlakový hrnec.)
  2. Asi po hodině až hodině a půl by mělo být maso měkké, vyndejte ho a vývar si nechte na omáčku.
  3. Tu si připravte následovně: na 1 lžíci másla krátce orestujte hladkou mouku, zalijte to vývarem a vařte asi 10–15 minut, vznikne uzená krémová omáčka.
  4. V jiném malém hrnci nebo pánvi na druhé lžíci másla krátce orestujte nastrouhaný křen společně s lžící octa a lžičkou cukru.
  5. Tuto směs nyní zamíchejte do vroucí uzené omáčky, přilijte smetanu a ještě asi 10 minut vařte. Omáčku dle chuti dosolte.
  6. Plátky mandlí na pánvi na sucho krátce opražte, když začnou hnědnout, vypněte sporák.
  7. Omáčku servírujte posypanou plátky mandlí společně s uzenou krkovicí a bramborovými špalíčky.
Křenovka s uzeným
Autor: Coolinářka Křenovka s uzeným

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně