Křenovka s uzeným
Zdroj: Coolinářka
Křenovka s uzeným
Zdroj:
Coolinářka
Postup přípravy
-
Uzenou krkovici dejte v celku vařit do velkého hrnce s poklicí společně s pyramidkou koření na vývar. (Můžete použít tlakový hrnec.)
-
Asi po hodině až hodině a půl by mělo být maso měkké, vyndejte ho a vývar si nechte na omáčku.
-
Tu si připravte následovně: na 1 lžíci másla krátce orestujte hladkou mouku, zalijte to vývarem a vařte asi 10–15 minut, vznikne uzená krémová omáčka.
-
V jiném malém hrnci nebo pánvi na druhé lžíci másla krátce orestujte nastrouhaný křen společně s lžící octa a lžičkou cukru.
-
Tuto směs nyní zamíchejte do vroucí uzené omáčky, přilijte smetanu a ještě asi 10 minut vařte. Omáčku dle chuti dosolte.
-
Plátky mandlí na pánvi na sucho krátce opražte, když začnou hnědnout, vypněte sporák.
-
Omáčku servírujte posypanou plátky mandlí společně s uzenou krkovicí a bramborovými špalíčky.
Křenovka s uzeným 2
Zdroj: Coolinářka
Křenovka s uzeným 2
Zdroj:
Coolinářka