S vášní pro jídlo

Kořeněná marmeláda ze špendlíků s červeným vínem

Moje hodnocení
12x

Na palačinky, lívanečky, do müsli nebo samozřejmě na chléb či topinky. Zásoby domácích marmelád přijdou vhod po celý rok, a proto je třeba se během léta pustit do zavařování. Zkuste tentokrát zužitkovat špendlíky nebo mirabelky. Voňavé a neskutečně dobré!

10 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte omyté špendlíky, na kusy nakrájený pomeranč i s kůrou a červené víno.
  2. K ovoci přidejte badyán, hřebíček a skořici a vařte doměkka pod pokličkou asi půl hodiny.
  3. Rozvařené ovoce potom přes cedník propasírujte od pecek a koření a vraťte do hrnce.
  4. Cukr promíchejte s pektinem, nasypte do ovocné šťávy a nechte chvilku provařit do zhoustnutí.
  5. Ještě horkou marmeládu nalijte do vymytých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty