Kořeněná marmeláda ze špendlíků s červeným vínem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kořeněná marmeláda ze špendlíků s červeným vínem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Na palačinky, lívanečky, do müsli nebo samozřejmě na chléb či topinky. Zásoby domácích marmelád přijdou vhod po celý rok, a proto je třeba se během léta pustit do zavařování. Zkuste tentokrát zužitkovat špendlíky nebo mirabelky. Voňavé a neskutečně dobré!
Postup přípravy
-
Do hrnce dejte omyté špendlíky, na kusy nakrájený pomeranč i s kůrou a červené víno.
-
K ovoci přidejte badyán, hřebíček a skořici a vařte doměkka pod pokličkou asi půl hodiny.
-
Rozvařené ovoce potom přes cedník propasírujte od pecek a koření a vraťte do hrnce.
-
Cukr promíchejte s pektinem, nasypte do ovocné šťávy a nechte chvilku provařit do zhoustnutí.
-
Ještě horkou marmeládu nalijte do vymytých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
Kořeněná marmeláda ze špendlíků s červeným vínem 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kořeněná marmeláda ze špendlíků s červeným vínem 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo