reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kopečkové rizoto
Autor: Slepičárna blog Kopečkové rizoto

Kopečkové rizoto

Hodnoceno: 0x
Máte rádi tradiční rizoto po česku? Tak to pro vás máme dobrou zprávu, i u nás na webu na něj najdete recept – klidně i s menší obměnou! ;)
do 1 hodiny
4 porce

Článek

Sedlácká bramboračka Foto:

Nejlepší recepty na oblíbené české a moravské tradiční polévky

Když dojde řeč na ryze české a moravské polévky, dají se rozdělit na dva hlavní tábory. Na jedné straně stojí masové vývary, v kterých jsme opravdoví mistři :) A na druhé...

reklama

Postup

  1. Rýži uvařte v osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte, česnek nasekejte a maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozpalte olej, orestujte cibuli až dohněda, pak přidejte drcený kmín a osmahněte. Vmíchejte česnek, orestujte a nakonec přidejte maso. Osolte, opepřete a restujte.
  3. Jakmile maso vypustí šťávu, podlijte troškou vody a zase redukujte. Pak vmíchejte papriku, mrkev a restujte. Zase podlijte vodou, snižte teplotu a za sem tam zamíchání zase redukujte šťávu. Nakonec vmíchejte uvařenou rýži, kukuřici, hrášek a zalijte vývarem. Vše promíchejte.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C. Rizoto zapékejte v troubě odklopené asi 20 minut. Rozdělte kopečky rizota na talíře. Zasypte nastrouhaným sýrem a ozdobte petrželkou. Podávejte.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama