Těsto
- rýžová mouka 60 g
- pohanková mouka 20 g
- strouhaný kokos 10 g
- Kokosový olej 10 g
- vejce 2 ks
- banán 1 ks
- hořká čokoláda 60 g
Krém
- rostlinné mléko 100 ml
- tofu (silken) 300 g
- datlový sirup 10 ml
- kakao (hořké ) 5 g
- hořká čokoláda 200 g
- mandle (v barevné cukrové krustě) 100 g
Postup přípravy
- Začněte přípravou těsta. Veškeré suroviny kromě čokolády smíchejte dohromady a umixujte. Čokoládu rozdělte na dvě části. 20 g umixujte spolu s ostatními surovinami a 4 g nalámejte na drobné kousky a zapracujte do hotového těsta vařečkou. Těsto nalijte do košíčků na muffiny a pečte v předehřáté troubě při 180°C cca 15 minut. Zda je hotové, zkontrolujte vpíchnutím špejle.
- Příprava krému: Než se muffiny upečou, připravte krém. Začněte rozpuštěním hořké čokolády ve vodní lázni. Mezitím vložte všechny ostatní ingredience kromě mandlí do mixéru a rozmixujte do hladka. Rozpuštěnou čokoládu nechte lehce vychladnout a poté důkladně zapracujte do připraveného krému. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
- Hotové muffiny nazdobte krémem a navrch položte několik mandlí v barevné krustě.
PRIMA TIP: Přichystejte pro rodinu velikonoční překvapení. Dozdobte dezert barevnými vajíčky z mandlí v cukrové krustě! Rozzáří dětské tváře a navíc jsou o něco zdravější, než ta sladká čokoládová. Mandle jsou totiž bohatým zdrojem vlákniny a minerálů. K dostání na www.dortisimo.cz