Kaki panna cotta

Moje hodnocení
3x

Lehká sladká panna cotta je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů a jeho příprava by měla zabrat pouhých pár minut. Pochází údajně ze severozápadní oblasti Piemontu a skvěle se páruje s nejrůznějším ovocem. Vyměňte obvyklé maliny za oranžové kaki a sladké překvapení je na světě.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet (nakrájené na malé kostičky)  1 ks
  • smetana nebo kokosové mléko 200 ml
  • želatina 4 plátky
  • vyškrabaný vanilkový lusk 1/2 ks
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 2 lžíce
  • voda 30 ml

Postup přípravy

  1. Nejdříve namočte želatinu ve vodě a chvíli ji nechte nasát.
  2. Mezitím vložte polovinu nakrájeného kaki do rendlíku a zasypte třtinovým cukrem.
  3. Přidejte malé množství vody a nechte lehce provařit, dokud cukr s vodou nezhoustne.
  4. Do druhého rendlíku nalijte smetanu, přidejte vanilku a začněte zahřívat do mírného varu.
  5. Třetinu smetany odlijte a vložte do ní želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, nalijte vše zpět.
  6. Řádně promíchejte, přelijte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Smíchejte kaki, které se lehce povařilo v sirupu, s čerstvým kaki a ozdobte s ním panna cottu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty