redakce Prima FRESH

Kaki panna cotta

Moje hodnocení
10x

Lehká sladká panna cotta je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů a jeho příprava by měla zabrat pouhých pár minut. Pochází údajně ze severozápadní oblasti Piemontu a skvěle se páruje s nejrůznějším ovocem. Vyměňte obvyklé maliny za oranžové kaki a sladké překvapení je na světě.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve namočte želatinu ve vodě a chvíli ji nechte nasát.
  2. Mezitím vložte polovinu nakrájeného kaki do rendlíku a zasypte třtinovým cukrem.
  3. Přidejte malé množství vody a nechte lehce provařit, dokud cukr s vodou nezhoustne.
  4. Do druhého rendlíku nalijte smetanu, přidejte vanilku a začněte zahřívat do mírného varu.
  5. Třetinu smetany odlijte a vložte do ní želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, nalijte vše zpět.
  6. Řádně promíchejte, přelijte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Smíchejte kaki, které se lehce povařilo v sirupu, s čerstvým kaki a ozdobte s ním panna cottu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty