Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet,nakrájené na malé kostičky)) 1 ks
- smetana (nebo kokosové mléko) 200 ml
- želatina 4 plátky
- vanilkový lusk (vyškrabaný ) 1/2 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- voda 30 ml
Postup přípravy
- Nejdříve namočte želatinu ve vodě a chvíli ji nechte nasát.
- Mezitím vložte polovinu nakrájeného kaki do rendlíku a zasypte třtinovým cukrem.
- Přidejte malé množství vody a nechte lehce provařit, dokud cukr s vodou nezhoustne.
- Do druhého rendlíku nalijte smetanu, přidejte vanilku a začněte zahřívat do mírného varu.
- Třetinu smetany odlijte a vložte do ní želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, nalijte vše zpět.
- Řádně promíchejte, přelijte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Smíchejte kaki, které se lehce povařilo v sirupu, s čerstvým kaki a ozdobte s ním panna cottu.
Kaki panna cotta 2 Zdroj: www.nejkaki.cz