zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kaki panna cotta
Autor: www.nejkaki.cz Kaki panna cotta

Kaki panna cotta

Hodnoceno: 3x
Lehká sladká panna cotta je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů a jeho příprava by měla zabrat pouhých pár minut. Pochází údajně ze severozápadní oblasti Piemontu a skvěle se páruje s nejrůznějším ovocem. Vyměňte obvyklé maliny za oranžové kaki a sladké překvapení je na světě.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Nejdříve namočte želatinu ve vodě a chvíli ji nechte nasát.
  2. Mezitím vložte polovinu nakrájeného kaki do rendlíku a zasypte třtinovým cukrem.
  3. Přidejte malé množství vody a nechte lehce provařit, dokud cukr s vodou nezhoustne.
  4. Do druhého rendlíku nalijte smetanu, přidejte vanilku a začněte zahřívat do mírného varu.
  5. Třetinu smetany odlijte a vložte do ní želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, nalijte vše zpět.
  6. Řádně promíchejte, přelijte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Smíchejte kaki, které se lehce povařilo v sirupu, s čerstvým kaki a ozdobte s ním panna cottu.
Kaki panna cotta
Autor: www.nejkaki.cz Kaki panna cotta

reklama