Suroviny
- máslové sušenky 200 g
- máslo 50 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- bílý jogurt 250 ml
- cukr krupice 4 lžíce
- želatina (prášková ) 20 g
- broskev
- ostružiny
- pistácie (na ozdobu)
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
- Sušenky podrťte v sekáčku najemno a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
- Sušenkovou směs vtlačte rovnoměrně do koláčové formy (doporučujeme s odnímatelným dnem) a nechte zatuhnout.
- Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte jogurt, cukr a želatinu a pomalu zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
- Smetanovou směs pak nalijte na sušenky a dejte do lednice zatuhnout.
- Mezitím si nakrájejte broskve na plátky a před podáváním jimi a ostružinami hotový koláč dozdobte.
TIP: Pro lepší dojem je ještě vhodné broskve lehce potřít nějakým sirupem – pomaleji osychají.