zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jemný koláč à la panna cotta s ovocem
Autor: S vášní pro jídlo Jemný koláč à la panna cotta s ovocem

Jemný koláč à la panna cotta s ovocem

Hodnoceno: 4x
Tradiční italský dezert panna cotta, který pochází z oblasti Piemontu, jistě znáte. Napadlo by vás ale někdy, že si ho můžete připravit v podobě jemného koláče? S ozdobou z čerstvého ovoce funguje náramně. Tak ho vyzkoušejte!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Sušenky podrťte v sekáčku najemno a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
  2. Sušenkovou směs vtlačte rovnoměrně do koláčové formy (doporučujeme s odnímatelným dnem) a nechte zatuhnout.
  3. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte jogurt, cukr a želatinu a pomalu zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  4. Smetanovou směs pak nalijte na sušenky a dejte do lednice zatuhnout.
  5. Mezitím si nakrájejte broskve na plátky a před podáváním jimi a ostružinami hotový koláč dozdobte.

TIP: Pro lepší dojem je ještě vhodné broskve lehce potřít nějakým sirupem – pomaleji osychají.

Jemný koláč à la panna cotta s ovocem
Autor: S vášní pro jídlo Jemný koláč à la panna cotta s ovocem

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Sladké , Italská kuchyně