Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Jemný koláč à la panna cotta s ovocem

Moje hodnocení
4x

Tradiční italský dezert panna cotta, který pochází z oblasti Piemontu, jistě znáte. Napadlo by vás ale někdy, že si ho můžete připravit v podobě jemného koláče? S ozdobou z čerstvého ovoce funguje náramně. Tak ho vyzkoušejte!

1 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušenky podrťte v sekáčku najemno a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
  2. Sušenkovou směs vtlačte rovnoměrně do koláčové formy (doporučujeme s odnímatelným dnem) a nechte zatuhnout.
  3. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte jogurt, cukr a želatinu a pomalu zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  4. Smetanovou směs pak nalijte na sušenky a dejte do lednice zatuhnout.
  5. Mezitím si nakrájejte broskve na plátky a před podáváním jimi a ostružinami hotový koláč dozdobte.

TIP: Pro lepší dojem je ještě vhodné broskve lehce potřít nějakým sirupem – pomaleji osychají.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty