Italská svatební polévka s knedlíčky

Moje hodnocení
5x

Vdávat se v létě? No samozřejmě. A mít – alespoň na menu – manželství po italsku? Mamma mia – a proč ne!

6 porcí
60 minut
italská

Knedlíčky

  • den staré bílé pečivo 2 plátky
  • mleté drůbeží (krůtí) maso 350 g
  • sýr pecorino, nastrouhaný 200 g + k podávání
  • hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
  • velké vejce, prošlehané 1 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Polévka

  • extra panenský olivový olej 3 lžíce + na zakapání
  • malá cibule, nakrájená 1 ks
  • řapíkatý celer, nakrájený 1 řapík
  • mrkev, nakrájená na kostičky 1 ks
  • čerstvý tymián 2 snítky
  • drcené nebo mleté chilli 1 špetka
  • listový salát, například štěrbák, nakrájený nahrubo 1 ks
  • drůbeží vývar 2 litry
  • konzervovaná krájená rajčata 100 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na knedlíčky rozdrobte nebo rozmixujte pečivo na drobky. V míse je přelijte asi 80 ml studené vody, přidejte mleté maso, sýr, petržel, vejce a česnek. Osolte, opepřete a směs dobře propracujte.
  2. Rukama (namáčejte si je ve studené vodě) vytvarujte kulaté knedlíčky asi 2 cm v průměru, ale příliš je nepěchujte, byly by tuhé. Rozložte je na plech a volně zakryjte fólií. Nechte nejméně 1 hodinu (ale i do druhého dne) chladit.
  3. Na polévku rozehřejte tři lžíce oleje ve velkém hrnci, opečte na něm ze všech stran knedlíčky a dejte je stranou.
  4. Do hrnce vlijte zbylý olej, rozehřejte a smažte cibuli, celer a mrkev za občasného promíchání dozlatova asi 10 minut. Přidejte česnek, tymián a chilli a smažte ještě asi 3 minuty.
  5. Přidejte nakrájený salát a nechte ho zavadnout. Vlijte vývar, přidejte rajčata a polévku uveďte do mírného varu. Vsypte do ní knedlíčky a přikryté povařte 10 minut, občas promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Polévku podávejte v nahřátých miskách zakapanou trochou olivového oleje a posypanou pecorinem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty