Italská svatební polévka s knedlíčky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Italská svatební polévka s knedlíčky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
Na knedlíčky rozdrobte nebo rozmixujte pečivo na drobky. V míse je přelijte asi 80 ml studené vody, přidejte mleté maso, sýr, petržel, vejce a česnek. Osolte, opepřete a směs dobře propracujte.
-
Rukama (namáčejte si je ve studené vodě) vytvarujte kulaté knedlíčky asi 2 cm v průměru, ale příliš je nepěchujte, byly by tuhé. Rozložte je na plech a volně zakryjte fólií. Nechte nejméně 1 hodinu (ale i do druhého dne) chladit.
-
Na polévku rozehřejte tři lžíce oleje ve velkém hrnci, opečte na něm ze všech stran knedlíčky a dejte je stranou.
-
Do hrnce vlijte zbylý olej, rozehřejte a smažte cibuli, celer a mrkev za občasného promíchání dozlatova asi 10 minut. Přidejte česnek, tymián a chilli a smažte ještě asi 3 minuty.
-
Přidejte nakrájený salát a nechte ho zavadnout. Vlijte vývar, přidejte rajčata a polévku uveďte do mírného varu. Vsypte do ní knedlíčky a přikryté povařte 10 minut, občas promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
-
Polévku podávejte v nahřátých miskách zakapanou trochou olivového oleje a posypanou pecorinem.
Italská svatební polévka s knedlíčky 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Italská svatební polévka s knedlíčky 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD