redakce Prima FRESH

Italská svatební polévka s knedlíčky

Moje hodnocení
10x

Vdávat se v létě? No samozřejmě. A mít – alespoň na menu – manželství po italsku? Mamma mia – a proč ne!

6 porcí
60 minut
italská

Knedlíčky

Polévka

Postup přípravy

  1. Na knedlíčky rozdrobte nebo rozmixujte pečivo na drobky. V míse je přelijte asi 80 ml studené vody, přidejte mleté maso, sýr, petržel, vejce a česnek. Osolte, opepřete a směs dobře propracujte.
  2. Rukama (namáčejte si je ve studené vodě) vytvarujte kulaté knedlíčky asi 2 cm v průměru, ale příliš je nepěchujte, byly by tuhé. Rozložte je na plech a volně zakryjte fólií. Nechte nejméně 1 hodinu (ale i do druhého dne) chladit.
  3. Na polévku rozehřejte tři lžíce oleje ve velkém hrnci, opečte na něm ze všech stran knedlíčky a dejte je stranou.
  4. Do hrnce vlijte zbylý olej, rozehřejte a smažte cibuli, celer a mrkev za občasného promíchání dozlatova asi 10 minut. Přidejte česnek, tymián a chilli a smažte ještě asi 3 minuty.
  5. Přidejte nakrájený salát a nechte ho zavadnout. Vlijte vývar, přidejte rajčata a polévku uveďte do mírného varu. Vsypte do ní knedlíčky a přikryté povařte 10 minut, občas promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Polévku podávejte v nahřátých miskách zakapanou trochou olivového oleje a posypanou pecorinem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty