Suroviny
- olivový olej 4 lžíce
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- česnek 2 stroužky
- tymián (čerstvý, otrhané lístky) 1 lžíce
- vývar 6 šálků
- mrkev (velké kusy) 2 ks
- pšenice (dvouzrnka, např. Naše Biofarma) 2 šálky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- růžičková kapusta asi 20 ks
- rajčata (konzervovaná sekaná) 1 plechovka (400 g)
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Zpěňte na oleji, přidejte na kolečka nakrájený pórek, oloupaný a na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promíchejte a restujte na mírném ohni ještě asi 5 minut.
- Přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, předem přes noc namočenou pšenici dvouzrnku a zalijte vývarem. Osolte a vařte asi 15 minut.
- Nakonec přidejte rajčata a očištěné na poloviny rozkrojené kapustičky. Vařte do změknutí asi dalších 20 minut. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
PRIMA TIP: Husté zimní polévky k večeři