zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou
Autor: probio.cz Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

Hodnoceno: 0x
Když nás podzim trošku pocuchá, je ideální chvíle na mísu horké a husté polévky. Tato verze je díky dvouzrnce velmi výživná, rajčata a parmazán jí dodají itaský šmrnc. Pokud chcete výraznější chuť, můžete spolu s cibulí orestovat v základu kousek nakrájené uzené slaniny.
do 10 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Zpěňte na oleji, přidejte na kolečka nakrájený pórek, oloupaný a na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promíchejte a restujte na mírném ohni ještě asi 5 minut.
  2. Přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, předem přes noc namočenou pšenici dvouzrnku a zalijte vývarem. Osolte a vařte asi 15 minut.
  3. Nakonec přidejte rajčata a očištěné na poloviny rozkrojené kapustičky. Vařte do změknutí asi dalších 20 minut. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou  Foto: Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou; foto: probio.cz

reklama

Související témata: pšenice , polévky , Polévky