Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hruška v červeném víně
Okouzlující recept, kterým zaručeně zapůsobíte, je velmi jednoduchý na přípravu a výsledek ohromí nejen vzhledem, ale především dokonalou chutí a vůní. Ideální kombinace :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hrušky 4 ks
- třtinový cukr 4 lžíce
- červené víno 5–6 dl
- celá skořice 2 ks
- hřebíčky 4–5 ks
- Badyán 1 ks
- Kardamon 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cukr nasypte do kastrolu a nechte ho jemně zkaramelizovat. Pozor aby se nepřepálil.
- Dolijte červeným vínem a přidejte zbylé ingredience kromě hrušek.
- Nechte převařit a následně vložte celé oloupané hrušky se stopkou. Vařte asi 30 minut, občas otočte.
- Hotové hrušky můžete podávat se šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo vanilkovou omáčkou.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com