návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hráškový krém se slaninou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Hráškový krém se slaninou
Autor: akademiekvality.cz Hráškový krém se slaninou
Chutný, snadný na přípravu, pažitkou posypaný a slaninou ozdobený… Hráškový krém po právu patří k nejoblíbenějším polévkám a není třeba dodávat proč! Hrášek navíc obsahuje spoustu vitamínů, ale také velké množství minerálních látek, jako je fosfor, draslík, vápník a hořčík.

Postup

  1. V hrnci na rozpuštěném másle orestujte nakrájenou šalotku a pórek. 
  2. Vsypejte hrášek, osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. 
  3. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 8 minut. Mezitím si vedle na pánvi opečte plátky slaniny dokřupava.
  4. Až bude hrášek měkký, stáhněte plamen, přilijte mléko a smetanu. Následně rozmixujte 
  5. v hladký krém. 
  6. Polévku můžete přecedit a propasírovat přes jemný cedník. 
  7. Dozdobte opečenou slaninou na plátky nebo na kostičky, nasekanou pažitkou a lžící zakysané smetany. 
     

PRIMA TIP: Smetanu jsme zvolili od Moravia Lacto, ale neprohloupíte ani s tou od Bohemilk. Obě totiž mají značku kvality Klasa.

Zorientovat se v nepřeberném množství výrobků vám pomohou značky kvality. Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz.

Hráškový krém se slaninou
Autor: akademiekvality.cz Hráškový krém se slaninou
Související témata: Polévky