Hrášek se šunkou a vejci

Moje hodnocení
6x

Šunka a hrášek tvoří již klasickou dvojici, které to dohromady zkrátka ladí. V tomto pokrmu navíc objevíte i mimořádně zajímavé chuťové kombinace. Spolu se zde totiž potká sladkost cibule a hrášku se slanou šunkou a jemným žloutkem.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • olivový olej
  • šunka od kosti nebo libová uzená slanina 100 g
  • cibule nakrájená na tenké proužky 1 ks
  • česnek, najemno nakrájený 1 stroužek
  • hrášek (mražený hrášek) 425 g
  • kuřecí vývar 100 ml
  • pár lístků čerstvé máty
  • vejce (velká vejce) 4 ks
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • hráškové výhonky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Na velké pánvi rozehřejte při střední teplotě olej a osmažte na kostičky nakrájenou šunku nebo slaninu.
  2. Když je propečená, přidejte k ní na pánev cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezačne chytat barvu a šunka nebude křupavá.
  3. Poté přidejte hrášek, vývar a mátové lístky, opepřete a při nízké teplotě vařte přiklopené, dokud se většina vývaru nevyvaří. Odstavte.
  4. Naplňte střední hrnec vodou a přiveďte k varu. Do vody dejte vejce a vařte je 6–7 minut podle toho, jak moc je chcete mít uvařená. Poté je vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do studené vody, aby se dále nevařila.
  5. Oloupejte vejce a podélně je přepulte. Osolte je, opepřete a položte na horký hrášek. Talíř dozdobte hrachovými výhonky a servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty