zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hrášek se šunkou a vejci
Autor: Vejce na 100 způsobů Hrášek se šunkou a vejci

Hrášek se šunkou a vejci

Hodnoceno: 5x
Šunka a hrášek tvoří již klasickou dvojici, které to dohromady zkrátka ladí. V tomto pokrmu navíc objevíte i mimořádně zajímavé chuťové kombinace. Spolu se zde totiž potká sladkost cibule a hrášku se slanou šunkou a jemným žloutkem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte při střední teplotě olej a osmažte na kostičky nakrájenou šunku nebo slaninu.
  2. Když je propečená, přidejte k ní na pánev cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezačne chytat barvu a šunka nebude křupavá.
  3. Poté přidejte hrášek, vývar a mátové lístky, opepřete a při nízké teplotě vařte přiklopené, dokud se většina vývaru nevyvaří. Odstavte.
  4. Naplňte střední hrnec vodou a přiveďte k varu. Do vody dejte vejce a vařte je 6–7 minut podle toho, jak moc je chcete mít uvařená. Poté je vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do studené vody, aby se dále nevařila.
  5. Oloupejte vejce a podélně je přepulte. Osolte je, opepřete a položte na horký hrášek. Talíř dozdobte hrachovými výhonky a servírujte.
Hrášek se šunkou a vejci
Autor: Vejce na 100 způsobů Hrášek se šunkou a vejci

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: hrášek , vejce , šunka , Malá jídla