Suroviny
- bulka (burgerové ) 4 ks
- mleté hovězí maso (kvalitní) 800 g
- červená cibule
- rukola (nebo jiný oblíbený salát)
- kečup
Salsa
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet) 400 g
- mango 100 g
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- máta (čerstvá ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejprve připravte melounovou salsu. Meloun lehce opečte na grilu a spolu s mangem nakrájejte na malé kostičky. Poté zakápněte olivovým olejem a přidejte jemně nasekanou mátu a jarní cibulku. Na závěr dochuťte solí, pepřem a vše důkladně zamíchejte.
- Mleté maso osolte a vytvarujte 4 burgery. Maso důkladně prohněťte, aby v něm nezůstal žádný vzduch, připravené placky dejte na gril a grilujte tak, aby maso zůstalo propečené maximálně na medium.
- Před přípravou samotného hamburgeru opečte bulky na grilu. Poté na spodní část naneste kečup, přidejte salát, tenké plátky červené cibule a položte na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr na maso navršte osvěžující melounovou salsu, přiklopte druhou částí housky a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do salsy najemno nakrájenou červenou chilli papričku.
Hovězí hamburger s melounovou salsou a mangem 2 Zdroj: www.nejmelouny.cz