Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí hamburger s melounovou salsou a mangem
Burgery se staly v posledních letech fenoménem i na českých grilech. Základem je samozřejmě kvalitní maso, ale důležité je i to, čím burgery dochutíte. Různé omáčky a salsy promění burger v opravdovou lahůdku. Zkuste třeba netradiční variaci s ovocnou salsou z melounu a manga.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Salsa:
- bezpeckový meloun Bouquet 400 g
- mango 100 g
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvá máta 1 hrst
- malá jarní cibulka 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte melounovou salsu. Meloun lehce opečte na grilu a spolu s mangem nakrájejte na malé kostičky. Poté zakápněte olivovým olejem a přidejte jemně nasekanou mátu a jarní cibulku. Na závěr dochuťte solí, pepřem a vše důkladně zamíchejte.
- Mleté maso osolte a vytvarujte 4 burgery. Maso důkladně prohněťte, aby v něm nezůstal žádný vzduch, připravené placky dejte na gril a grilujte tak, aby maso zůstalo propečené maximálně na medium.
- Před přípravou samotného hamburgeru opečte bulky na grilu. Poté na spodní část naneste kečup, přidejte salát, tenké plátky červené cibule a položte na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr na maso navršte osvěžující melounovou salsu, přiklopte druhou částí housky a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do salsy najemno nakrájenou červenou chilli papričku.