www.nejmelouny.cz

Hovězí hamburger s melounovou salsou a mangem

Moje hodnocení
4x

Burgery se staly v posledních letech fenoménem i na českých grilech. Základem je samozřejmě kvalitní maso, ale důležité je i to, čím burgery dochutíte. Různé omáčky a salsy promění burger v opravdovou lahůdku. Zkuste třeba netradiční variaci s ovocnou salsou z melounu a manga.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • burgerové bulky 4 ks
  • kvalitní mleté hovězí maso 800 g
  • červená cibule
  • rukola nebo jiný oblíbený salát
  • kečup

Salsa

  • bezpeckový meloun Bouquet 400 g
  • mango 100 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 2 lžíce
  • čerstvá máta 1 hrst
  • malá jarní cibulka 1 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte melounovou salsu. Meloun lehce opečte na grilu a spolu s mangem nakrájejte na malé kostičky. Poté zakápněte olivovým olejem a přidejte jemně nasekanou mátu a jarní cibulku. Na závěr dochuťte solí, pepřem a vše důkladně zamíchejte.
  2. Mleté maso osolte a vytvarujte 4 burgery. Maso důkladně prohněťte, aby v něm nezůstal žádný vzduch, připravené placky dejte na gril a grilujte tak, aby maso zůstalo propečené maximálně na medium.
  3. Před přípravou samotného hamburgeru opečte bulky na grilu. Poté na spodní část naneste kečup, přidejte salát, tenké plátky červené cibule a položte na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr na maso navršte osvěžující melounovou salsu, přiklopte druhou částí housky a podávejte.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do salsy najemno nakrájenou červenou chilli papričku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nejmelouny.cz


Přečtěte si také

Recepty